Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě fakulty liberecké univerzity mají staronové děkany. Pokračují Zdeněk Plíva i Jan Picek

Hned dvě fakulty Technické univerzity v Liberci mají nové, nebo vlastně staronové děkany. Fakultu mechatroniky, informatiky a mezioborových studií i v dalším období povede Zdeněk Plíva. Ve volbách Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické uspěl stávající děkan Jan Picek.

V pátek 6. prosince proběhly volby na post děkana fakulty mechatroniky – kandidáti byli dva, současný děkan Zdeněk Plíva a předseda senátu Jan Šembera. K volbě se vyjadřovali členové fakultního senátu, kteří umožnili prof. Zdeňku Plívovi obhájit svou pozici ve vedení fakulty, a to sedmi z osmi možných hlasů, osmý hlas byl neplatný.

„Chtěl bych za čtyři roky předávat fakultu v minimálně tak dobrém stavu, jako je dnes. Budu k tomu potřebovat nejen výkonný děkanát, ale hlavně výkonné lidi na fakultě, lidi, kteří budou učit, bádat a publikovat. Bez nich by děkan nic nedokázal. Za to vám děkuji a těším se na spolupráci v dalších čtyřech letech,“ uvedl Zdeněk Plíva.

V půlce listopadu volil fakultní senát svého děkana i na Fakultě přírodovědně-humanitní a pedagogické, kde byl jediný kandidát – prof. Jan Picek, nynější děkan fakulty. Svým hlasem ho podpořilo všech deset senátorů, přičemž jeden ze senátorů nebyl při hlasování přítomný.

Oba děkanové povedou svoji fakultu do konce roku 2023.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TUL

Štítky TUL, univerzita, děkan, vzdělání, volby, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě fakulty liberecké univerzity mají staronové děkany. Pokračují Zdeněk Plíva i Jan Picek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.