Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školáci dnes mají pololetní prázdniny, některým navážou jarní

Žáci a studenti si ve čtvrtek převzali pololetní vysvědčení a dnes mají jednodenní volno. Pololetní prázdniny mají v Česku jednotný termín. Ve 14 okresech se dnešní prázdniny školákům prodlouží od pondělka o týden jarních prázdnin, jejichž termín se liší podle okresů. Jarní prázdniny se postupně vystřídají v celé republice a skončí 15. března.

Dnešní volno dětem zpestří řada akcí. Například v Praze mohou se zvláštní kartou od Pionýra navštívit zdarma či se slevou přes 40 muzeí, památek a dalších institucí. Akce Ledová Praha potrvá do neděle. Školáci mohou také zamířit na pololetní prázdniny do pražské zoo, která na vstupné zvýhodní žáky s jedničkou z přírodopisných předmětů. Na pololetní prázdniny nachystaly speciální programy i některé Domy dětí a mládeže či hrady a zámky v Česku.

Děti lákají také lyžařské areály, byť jim letošní zimní počasí moc nepřeje. A víkendová předpověď nezní pro lyžaře příznivě. Bude se oteplovat, může i pršet. Sníh, který tento týden na horách připadl, začne tát. Ochlazovat se začne až od úterý příštího týdne. Mnohé lyžařské areály zůstávají v částečném provozu a lyžuje se hlavně na technickém sněhu. Některá níže položená střediska ani nezahájila provoz, protože téměř nechumelilo a důkladně pokrýt svahy technickým sněhem teploty neumožnily.

V pondělí začnou týdenní jarní prázdniny žákům škol z Mladoboleslavska, Příbramska, Táborska, Prachaticka, Strakonicka, Ústecka, Chomutovska, Mostecka, Jičínska, Rychnovska, Olomoucka, Šumperska, Opavska a Jesenicka začnou týdenní jarní prázdniny. Žáci pražských škol se na prázdninách vystřídají ve druhé půli února. Celý cyklus skončí 15. března, kdy prázdniny připadají třeba na okresy Libereckého kraje a Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, prázdniny, pololetí, jarní prázdniny, Česko, Praha, ZOO Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci dnes mají pololetní prázdniny, některým navážou jarní  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.