Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec otevře školky. V provozu budou nejpozději od 18. května

V reakci na další vládní uvolňování otevře liberecká radnice všech jednatřicet mateřských škol. Jednotné datum stanoveno není, nejpozději ale otevřou v pondělí 18. května. V létě pak zkrátí dovolenou.

Město se na datu otevření školek dohodlo po diskuzi s řediteli a ředitelkami. „Každá mateřská škola bude mít svůj vlastní režim i provozní dobu. Velkou roli v tom mimo jiné budou hrát i pokyny ministerstva školství, které budou muset ředitelky plnit, stejně jako počty zaměstnanců, kteří nakonec nastoupí. Řada MŠ nám totiž hlásí, že část jejich pedagogického i nepedagogického personálu v seniorském věku kvůli zvýšenému riziku zůstane doma. Tomu rozumím a respektuji to,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr.

Jak přesně tedy budou školky fungovat, zatím není jisté. Pokyny by mělo ministerstvo školství poslat až příští týden. Do školek v Liberci chodí 2800 dětí.

„Předpokládáme, že v MŠ budeme provádět tzv. ranní zdravotní filtr, abychom vyloučili převzetí dětí s příznaky respiračního onemocnění, je také možné, že budou muset být početně omezeny skupiny ve třídách. V takovém případě mateřským školám doporučíme, aby přednostně daly prostor předškolákům, jichž v Liberci momentálně máme 840. Umisťování dalších věkových skupin už bude více na ředitelích,“ vysvětlil Langr. Veškerý zdravotnický materiál školky dostanou od města.

Letos budou ve školkách kratší prázdniny, místo obvyklých šesti týdnů to bude měsíc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky školky, Liberec, mateřská škola, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec otevře školky. V provozu budou nejpozději od 18. května  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.