Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do školek v Liberci nenastoupí asi tisíc dětí, doma zůstane i část učitelek

Už v pondělí 18. května se do školek v Liberci opět vrátí děti. Bude jich ale výrazně méně, než před propuknutím koronavirové epidemie. Město odhaduje, že dětí nastoupí kolem 1800, celkem jich přitom před tím chodilo 2700. Doma zůstane také 14 procent učitelek.

„První týden po znovuotevření nastoupí asi 1780 dětí. Malá část dětí si prodlouží nedobrovolnou pauzu ještě o týden, protože mají sourozence v nižších ročnících základních škol,“ řekl náměstek primátora Ivan Langr.

Podle něj tak do konce školního roku nenastoupí zhruba třetina dětí. „Skutečné počty ale budeme průběžně zjišťovat,“ dodal.

Otevře se celkem 26 z 31 školek. Všechny ale budou mít nějak omezený režim, například zkrátí otevírací dobu. „Důvodem jsou především nedostatečné kapacity pedagogického personálu, učitelek nenastoupí asi 14 procent, dále zvýšené hygienické požadavky na dezinfikování prostor a předmětů před ranním nástupem a po odpoledním odchodu dětí a také organizační opatření, tedy především nemožnost vzájemně spojovat děti z různých tříd,“ uvedl Langr.

Školky se postupně dovybavují ochrannými prostředky a také teploměry či dezinfekcí. Roušky s nanofiltry už podle radnice školky mají. „Největší potíž je s rukavicemi, ty buď nejsou, nebo jsou předražené,“ doplnil náměstek.

Děti ve školkách nebudou muset nosit roušky, učitelky ale rodiče mohou požádat, aby jednu nebo dvě přinesly. „Mohou je mít v šatnách pro případ akutního výskytu respiračního onemocnění v MŠ a nutnou rychlou reakci, než bude známo, zda šlo o projevy koronaviru či ne,“ uzavřel Langr.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky školka, koronavirus, Liberec, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do školek v Liberci nenastoupí asi tisíc dětí, doma zůstane i část učitelek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.