Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Promoce na liberecké univerzitě jsou v rouškách a bez podání ruky

Na Technické univerzitě v Liberci se večtvrtek po půlroční přestávce zaviněné koronavirovou pandemií uskutečnily opět promoce. Jako první převzalo své diplomy na 40 absolventů bakalářského studia Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické. Své diplomy přebírali v rouškách a bez podání ruky. Roušky museli nasadit i rodiče a přátelé absolventů v hledišti auly.

„Poprvé nepodáváme ruku a je to velký nezvyk. Bylo vidět, že cukání měli i studenti. Hodně jsme to zvažovali, ale nakonec jsme se rozhodli to kvůli minimalizování rizik vypustit," řekl děkan fakulty Jan Picek. Jak přiznal, chyběly mu i šťastné úsměvy absolventů, protože je zakrývaly roušky. „Mrzí mě to, ale je to věc, která se dá v rámci nutných opatření obětovat," poznamenal děkan fakulty.

Absolventi se jen rektorovi a děkanovi z uctivé vzdálenosti uklonili a z odstupu převzali i svůj diplom. Před slavnostním aktem i po něm si navíc všichni vydezinfikovali ruce. „Mrzí mě, že budeme mít fotky s rouškami," neskrývala dnes své zklamání Adéla, která už v červenci úspěšně dokončila studium učitelství pro mateřské školy. I ona byla ale ráda, že si diplom mohla slavnostně převzít a sdílet událost i s rodiči.

Promoce se na Technické univerzitě v Liberci konají po půl roce. „V červnu je kvůli mimořádným opatřením v souvislosti s novým koronavirem už nebylo možné uspořádat. Zářijové promoční termíny jsou proto nabité," řekl mluvčí univerzity Radek Pirkl. Jen na pedagogické fakultě ukončilo v létě nebo teď po prázdninách studium 306 bakalářů a magistrů, kteří dnes a v pátek převezmou své diplomy. Stejná pravidla budou platit pro promoce i na ostatních šesti fakultách univerzity, na nichž budou diplomy předávat až do 24. září. Nový akademický rok pak v Liberci začne v úterý 29. září.

Autoři | Foto TUL

Štítky školy, koronavirus, vysoké, promoce, Liberec, rouška, univerzita, studium, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Promoce na liberecké univerzitě jsou v rouškách a bez podání ruky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.