Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se naučit podnikat? Soutěž dává studentům možnost rozjet své nápady už na střední

PR článek

Jak začít podnikat a co všechno je ke startu úspěšného projektu potřeba vás na střední škole většinou nenaučí. Podobná témata nejsou v českých školách moc populární a vyučovaná teorie vám je k ničemu, pokud nevíte, jak to chodí v praxi. Nad tímto problémem se zastavil i mladý podnikatel Martin Vítek, který sám začal podnikat už v mladém věku.

S ambicí podpořit mladé lidi a jejich podnikavé myšlení založil Martin Vítek Soutěž & Podnikej, podnikatelskou soutěž pro středoškoláky, která nedávno spustila přihlašování do 5. ročníku.

Soutěž & Podnikej je program pro studenty středních škol z celé České republiky. V průběhu soutěž provede studenty celým procesem podnikání, od nápadu až po podnikatelský záměr, a to prostřednictvím plnění soutěžních úkolů a spolupráce se zkušeným mentorem. Středoškoláci tak často poprvé v životě okusí podnikání za téměř nulového rizika a navíc získají praktické zkušenosti z mnoha odvětví.

Za uplynulé čtyři ročníky programem prošlo více než 400 středoškolských týmů a úspěšnost soutěžících se rok od roku zvyšuje. Po dokončení soutěžních úkolů a vytvoření podnikatelského záměru soutěžící čeká prezentace v regionálním, a poté republikovém finále, kde jejich práci hodnotí odborná porota složená ze zkušených byznysmenů a investorů.

A protože jde o soutěž, ty nejlepší projekty jsou náležitě odměněny. Na soutěžící čekají lákavé ceny v podobě stipendia European Centre for Career Education na letní program, konzultace s profesionály, volné vstupy na akci Startup Weekend v Česku i po Evropě a především hlavní cena soutěže - desetidenní obchodní cesta do Chicaga a peněžní odměna 10 000 Kč.

Nápady soutěžících zasahují do širokého spektra oborů, od školství, pojišťovnictví, IT až po deskové hry a módní produkty. Příkladem je vítěz uplynulého 4. ročníku, kterým se stal David Stančík, 19letý student Gymnázia Jakuba Škody v Přerově. „Díky projektu Daruju Krev vytváříme komunitu pravidelných dárců, hrdinů zachraňujících životy. Skrze sociální sítě a aplikaci pro dárce krve řešíme problém nedostatku dárců v České republice,” popisuje svůj podnikatelský záměr David Stančík.

Program Soutěž & Podnikej je tu od toho, aby mladým lidem ukázal, jak pracovat na svém nápadu, pomohl dát začínajícím projektům správný směr a dodal studentům odvahu své plány realizovat. Podat přihlášku do 5. ročníku mohou všichni studenti středních škol ve věkovém rozmezí od 16 do 21 let, a to konkrétně do 2. října 2020 na webových stránkách http://www.soutezapodnikej.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Soutěž a podnikej, podnikání, střední škola, soutěž, projekt, Martin Vítek, Česko, Gymnázium Jakuba Škody, Evropa, Chicago

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se naučit podnikat? Soutěž dává studentům možnost rozjet své nápady už na střední  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.