Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberecká univerzita zahájí semestr distanční výukou

Technická univerzita v Liberci zahájí akademický rok distanční výukou. Na základě nařízení krajského hygienika tomu tak bude minimálně do konce října. Studenti budou moci do školy chodit jen v malých skupinách do laboratoří a ateliérů, na konzultace nebo do knihovny, informoval mluvčí univerzity Radek Pirkl.

Výuka v zimním semestru na liberecké univerzitě začne příští týden v úterý. „Výuka bude probíhat distančně kromě předmětů, které vyžadují laboratorní, experimentální nebo uměleckou práci, tam se bude výuka dělit na menší skupiny do 15 osob," uvedl rektor univerzity Miroslav Brzezina. Opatření vydal dnes na základě nařízení šéfa Krajské hygienické stanice v Liberci Vladimíra Valenty, který prezenční výuku zakázal do 31. října.

Na univerzitě bude možné i individuálně navštěvovat knihovny a studovny, absolvovat konzultace a zkoušení bude pro maximálně deset lidí. „Možná bude také klinická a praktická výuka či praxe. Studenti, kteří do školy míří, nesmí trpět příznaky virového infekčního onemocnění a musí si před vstupem do budov a místností dezinfikovat ruce," uvedl Pirkl. Roušky ve vnitřních prostorách jsou povinné. Studenti, kteří mají nařízenou karanténu, se výuky, konzultací či zkoušek nemohou účastnit.

„Studenti, kteří do Liberce nemusí, ať nejezdí na koleje a studují z domova," uvedl Brzezina. Jde sice jen o doporučení, podle rektora by ho ale studenti měli dodržet. „Pokud se nebudou větší skupiny studentů potkávat na výuce, ale setkávaly by se pak na kolejích, postrádal by přechod na distanční výuku z pohledu epidemiologických opatření smysl," dodal.

V Libereckém kraji za úterý přibylo podle údajů ministerstva zdravotnictví 105 potvrzených případů onemocnění covidu-19. Více než 100 případů za jediný den se v kraji za poslední týden podařilo odhalit už potřetí, před tím od prvního zjištěného případu ze začátku března ani jednou. Nejvíce aktivních případů v kraji je na Liberecku, skoro 60 procent. Na 100 tisíc obyvatel tam je za posledních sedm dnů skoro 183 případů, hůře je na tom z tohoto pohledu jen pět jiných okresů v zemi.

Autoři | Foto TUL

Štítky školy, koronavirus, Liberec, vysoké, univerzita, Technická univerzita v Liberci, Miroslav Brzezina, Vladimír Valenta, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká univerzita zahájí semestr distanční výukou  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.