Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plaga: Studenti, kteří nemohou domů, můžou zůstat na kolejích

Studenti vysokých škol, kteří se nemohou vrátit domů nebo jsou v karanténě, mohou zůstat na kolejích, uvedl na twitteru ministr školství Robert Plaga (ANO). Vyplývá to podle něj z dohody s ministerstvem zdravotnictví. Ostatní studenty vyzval, ať jedou domů a omezí sociální kontakty. Vláda v pondělí rozhodla, že kvůli zhoršující se situaci kolem šíření koronaviru od středy nesmí být na kolejích ubytovaní studenti, kteří mají bydliště jinde v České republice. Výjimku mají studenti s nařízenou pracovní povinností, studenti lékařských oborů či ti, kteří vykonávají pedagogickou praxi na školách.

Rozhodnutí kabinetu také zahrnuje zákaz ubytování žákům a studentům v domovech mládeže a internátech.

"S ministerstvem zdravotnictví se nám podařilo dohodnout, že studenti, kteří se nemohou vrátit domů, mohou zůstat na kolejích. Stejně tak na nich zůstávají studenti v karanténě. S rektory jsme ve spojení. Přesto, pokud je to možné, prosím všechny, aby se vrátili domů a omezili sociální kontakty," uvedl ministr Plaga.

Na většině vysokých škol už od konce září fungovala distanční výuka s výjimkou laboratorních či uměleckých činností nebo zkoušek. Od pondělí 12. října přešly povinně na základě rozhodnutí vlády na výuku on-line všechny. Od středy se na vysokých školách budou moct konat pouze zkoušky s účastí do deseti osob. Výjimku ze zákazu fyzické přítomnosti na vysoké škole budou mít studenti účastnící se klinické a praktické výuky a praxe v oborech všeobecné lékařství, zubní lékařství, farmacie a dalších zdravotnických studijních programech a ti, kteří vykonávají pedagogickou praxi v mateřských, na základních a středních školách.

Od středy přejdou kvůli pandemii nemoci covid-19 na výuku na dálku i všechny školy v zemi s výjimkou mateřských. V pondělí 2. listopadu se má znovu otevřít první stupeň základních škol.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, vláda, školy, vysoké, Robert Plaga, vysoká škola, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, ANO 2011, Česko, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plaga: Studenti, kteří nemohou domů, můžou zůstat na kolejích  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.