Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Design a fotografie. Na atraktivní obory s nejmodernějšími programy láká liberecká Umělka

PR článek

Pro budoucí filmaře, fotografy, umělce i designéry nabízí ideální vzdělání Střední umělecká škola v Liberci. Atraktivní obory podává škola v moderním pojetí.

Škola nabízí dva jedinečné obory Grafický design a Užitá fotografie a média. Právě obor týkající se fotografie nabízí škola jako jediná v regionu. „Velkou výhodou naší školy je malý počet studentů. Ve čtyřech třídách studuje sotva stovka žáků. Všichni se tak znají,“ uvádí ředitel Zdeněk Švácha.

Od klasiky po modernu

Na studenty Užité fotografie a médií čeká nevšední vzdělávání. Než se dostanou k práci s nejmodernějšími programy, naučí se klasicky pracovat s fotografií. „Nejprve se musí studenti naučit pracovat s klasickým analogovým foťákem a filmem. Je to úplně něco jiného než nacvakat snímky na digitál,“ přibližuje Švácha.

Škola nabízí nejen moderní vzdělání, ale i zázemí odpovídající současným potřebám studentů. Budova je tak mimo jiné bezbariérová.

V prvních letech studenti obou oborů získají potřebné umělecké povědomí, teoretické i praktické. Čeká je tak například přípravná kresba a malba nebo figurální kresba. Vedle uměleckého zaměření klade škola důraz i na maturitní předměty. Pro řadu uchazečů může být velkým lákadlem fakt, že na Střední umělecké škole v Liberci se nematuruje z matematiky.

I přes podobné umělecké zaměření jsou mezi obory výrazné rozdíly. „Oproti studentům fotografie pracují grafici rovnou s digitálním foťákem a učí se pracovat v nejmodernějších programech. Naše škola může nabídnout nejnovější PC a stejně tak i softwary jako je Adobe CS6, After Efects nebo Sony Vegas,“ vysvětluje ředitel.

Díky modernímu přístupu se dokázala škola skvěle přizpůsobit i složité situaci související s koronavirem a distanční výuku zvládá bez větších komplikací.

Z liberecké Umělky vzešli i slavní umělci

Absolventi liberecké Umělky samozřejmě mohou po maturitě navázat dalším studiem, i bez něj ale najdou uplatnění v grafických ateliérech, reklamkách, tiskárnách a na mnoha dalších místech. O tom svědčí i řada úspěšných absolventů. Mezi nimi například herec Jakub Žáček, který se objevil v sitcomu Comeback nebo ve filmu Zoufalci. „Naší školu studoval také novinář Miroslav Holubec z Českého rozhlasu nebo dnes již slavný návrhář Jakub Poner,“ přiznává Švácha.

První kolo přijímacího řízení proběhne 6. a 7. ledna. Další termín je stanoven na 13. ledna.

Potenciální uchazeči by se měli připravit na to, že hlavní součástí přijímacího řízení jsou talentové zkoušky. Bližší informace k přijímacímu řízení i samotnou přihlášku, kterou je nutné odevzdat do konce listopadu, najdou zájemci na webu školy.

Současná situace nedovoluje škole uskutečnit tradiční Dny otevřených dveří, přesto si mohou lidé prohlédnout alespoň prezentační video.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv SUŠ Liberec

Štítky Liberecký, škola, SUŠ, Střední umělecká škola, vzdělávání, Liberec, Jakub Žáček, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Design a fotografie. Na atraktivní obory s nejmodernějšími programy láká liberecká Umělka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.