Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řetězová reakce po celé kuchyni. Bratři vyhráli soutěž s originálním nápadem

Celoroční kreativní soutěž iQvýzva vyhráli bratři Koupilovi, kteří vytvořili téměř půlminutovou řetězovou reakci ze všeho „co dům dal“. Ve čtyřech kolech musely děti například postavit most, výtvarně zpracovat molekulu vody či vytvořit a natočit zmíněnou řetězovou reakci. Celkem soutěžilo na 500 dětí do 15 let.

Jediným limitem byla představivost a šikovnost soutěžících. V každém kole získávali jak body z hlasování návštěvníků webu iQLANDIE, tak body odborné poroty. Každé kolo tedy poskytlo až 6 laureátů cen. Všichni pak postoupili do závěrečného absolutního hodnocení, kde už rozhodovala odborná porota o konečném pořadí „TOP3“.

Řetězová reakce absolutních vítězů trvá téměř půl minuty a vede prakticky celou kuchyní. Chlapci využili domino, vláčky a krabice s džusem. Na závěr řetězová reakce dokonce ovládla pákovou baterii a do dřezu začala téct voda. 

Podívejte se na vítězný projekt

Absolutní pořadí iQvýzvy 2020/2021

  1. místo – Štěpán (8 let) a Jakub (10 let) Koupilovi
  2. místo Adéla Žitková (10 let)
  3. místo Anisa a Latífa Ali (9 a 11 let)

Speciální ocenění Lidie Vajnerové bylo uděleno dvanáctiletému Martinu Michalicovi, jenž kreativitu, protože své video pojal jako animaci a prokázal tak nejen kreativitu, ale také značné schopnosti práce s počítačem či grafickými programy. „Letos jsme nemohli pořádat populární workshopy, takže jsme soutěž přenesli do online prostředí. Pro současnou mládež to není vůbec žádný problém, přišly hromady fotek či videí prokazujících neuvěřitelnou kreativitu i šikovnost našich dětí. Pro mě osobně je největší radostí, že z 25 finalistů z celé České republiky jich navzdory horku dorazilo 23. I díky tomu mělo vyhlášení zase skvělou atmosféru," okomentovala zakladatelka iQLANDIE Lidie Vajnerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto iQvýzva

Štítky iqvýzva, iqlandia, soutěž, řetězová reakce, Lidie Vajnerová, kuchyně, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řetězová reakce po celé kuchyni. Bratři vyhráli soutěž s originálním nápadem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.