Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Veletrh EDUCA mění svoji podobu. Bude větší a delší

PR článek

Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec se letos představí pod novým názvem EDUCA WEEK. Při této příležitosti se jeho podoba rozrůstá, proměňuje a vylepšuje tak, aby svým návštěvníkům přinesl ty nejzajímavější a nejaktuálnější informace z oblasti vzdělávání, školství i zaměstnanosti – a to nejen v regionu, ale i celé České republice.

„Letos přicházíme s úplně novým konceptem veletrhu nazvaným EDUCA WEEK. Víme, co návštěvníky zajímá a co je baví. Od 11. do 17. října jim atraktivní formou představíme vše, co souvisí se vzděláváním, trhem práce, zaměstnaností nebo kariérou,“ prozradil Lukáš Přinda za pořadatelský tým EDUCA WEEKu s tím, že veletrh bude exkluzivně probíhat na různých místech krajské metropole a v různých podobách. „Kromě klasického výstavního veletrhu – EXPO, se tak může veřejnost těšit na přednášky, workshopy nebo tematické konference, které dokáží oslovit nejen dospělé, ale i děti.“ prozradil Lukáš Přinda za pořadatelský tým EDUCA WEEKu.      

Samotný EDUCA WEEK se nově dělí na čtyři části – EDUCA EXPO, EDUCA VISIT, EDUCA ON-LINE a EDUCA KIDS. První z nich, EDUCA EXPO, je dobře známým „klasickým“ veletrhem, který se uskuteční od 14. do 16. října v Home Credit Areně, kde nabídne prezentaci středních škol a firem. Ostatní části jsou zaměřené například na návštěvy veřejnosti přímo ve firmách – EDUCA VISIT nebo se zaměřují na poskytování informací on-line formou – EDUCA ON-LINE či na atraktivní formu vzdělávání dětí, v podobě části veletrhu pod názvem – EDUCA KIDS.

Tisková konference k veletrhu Educa

„EDUCA již dlouhá léta patří k významným akcím v regionu v oblasti regionálního vzdělávání a trhu práce, a zlepšuje propojení zaměstnavatelů a studentů. Velice oceňuji, že se pořadatelé vždy snaží přijít s něčím novým a letos dokonce rozšířili již tak nabitý program,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Aktuálně je na Educu přihlášeno přes 50 středních škol a přes 40 firem. Součástí bude dalších minimálně 25 doprovodných aktivit, což museli v loňském roce pořadatelé vzhledem k pandemii zrušit.

Budoucnost trhu práce považujeme v Libereckém kraji za důležité téma. Tradice krajského veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí je akcí, která napomáhá reagovat na změny trhu práce. Firmy postupně zavádí digitalizaci, robotizaci, automatizaci. Mění se obsah práce a tím nároky na vzdělávání současných i budoucích zaměstnanců. Považuji za velmi důležité včas tyto podněty využít a dobře nastavit funkční kariérní systém pro každého. Včetně využití on-line komunikace, což je trend, který bychom měli podporovat a rozvíjet,“ uvedla Kateřina Sadílková, ředitelka krajské pobočky Úřadu práce v Liberci.

EDUCA WEEK bude protnut i mnoha přednáškami a konferencemi, které se neuskuteční jen v Home Credit Areně. Prezentovány budou například atraktivní start-upy realizované přímo studenty z Libereckého kraje, proběhne žádaná HR konference pro personalisty nebo přednáška pro střední školy na předem oznámená témata.      

„Program Educy je určen úplně pro každého: od těch nejmenších dětí až po zkušené dospělé. Vzdělávání totiž nekončí opuštěním školského systému, ale provází člověka po celý život. Do příprav EDUCA WEEKu se zapojuje řada škol, firem a nejrůznějších institucí, stejně tak i příspěvkové organizace kraje, které sehrají svoji roli zejména v programu EDUCA KIDS,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. 

Po roce se pořadatelé také vrací ke konceptu EDUCA VISIT. Kdy budou moci zájemci navštívit vybrané podniky z regionu, aby si mohli lépe představit jejich fungování a následné uplatnění žáků a studentů nejrůznějších oborů. 

Chybět také nebude EDUCA ON-LINE, která při své premiéře v loňském roce slavila úspěch – na webu veletrhu www.educaliberec.cz bude k dispozici sekce věnovaná virtuálním vizitkám jednotlivých škol i dalšímu programu. On-line sekce bude k dispozici nejen během týdenního veletrhu, ale až do 1. března příštího roku tak, aby pomohla žákům devátých ročníků základních škol s výběrem škol středních. 

Aktuální program EDUCA WEEKu je součástí presskitu. Více informací se můžete dozvědět na webu www.educaliberec.cz nebo na facebookové stránce https://www.facebook.com/Educa.Liberec/.

Ohodnoť článek

Foto Radek Liška/EDUCA WEEK Liberec

Štítky veletrh, educa, Liberec, vzdělání, zaměstnanost, trh práce, Česko, Světová výstava, Lukáš Přinda, Liberecký kraj, Martin Půta, Kateřina Sadílková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrh EDUCA mění svoji podobu. Bude větší a delší  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.