Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým děkanem fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci se stal Jan Stolín

Fakultu umění a architektury Technické univerzity v Liberci (TUL) vede od 1. února na následující čtyři roky Jan Stolín. Jmenovací dekret a skleněné fakultní žezlo převzal nový děkan poslední lednový den od rektora univerzity Miroslava Brzeziny.

Těším se na spolupráci se studenty, s pedagogy, se senátem i s vedením univerzity, spolupráci, která bude sledovat jeden zásadní cíl: abychom vytvářeli co nejlepší obraz naší fakulty a aby byla vnímaná jako pevná součást této univerzity,“ řekl Jan Stolín poté, co převzal jmenovací dekret. „Následující dny, obvykle to bývá 100 dní, si vyhradím na jednání a pracovní schůzky tak, abych mohl na konci tohoto období před vás předstoupit a představit program a vize naší fakulty, a předpokládám, že to bude naše společná práce. Mockrát děkuji všem za důvěru,“ dodal Stolín.

Slavnostní okamžik s ním přišli sdílet další zástupci fakulty včetně zástupkyní a zástupců senátu, na jmenování dorazil také Osamu Okamura, který fakultu vedl předchozí čtyři roky.

„Přeji novému děkanovi hodně úspěchů. Pevně doufám, že na fakultě proti sobě nebudou po volbách stát dva nesmiřitelné tábory a že se děkanovi Janu Stolínovi podaří nastolit zdravou atmosféru spolupráce, která bude prospěšná celé fakultě. Stávajícímu děkanovi Osamu Okamurovi chci poděkovat za jeho práci, neměl to lehké,“ řekl u příležitosti jmenování rektor univerzity Miroslav Brzezina. Připomněl, že podstatnou část čtyřletého funkčního období předchozího děkana zasáhla pandemie a poté válka na Ukrajině s následnou energetickou krizí. Rektor TUL pak kromě jmenovacího dekretu předal Janu Stolínovi také skleněné žezlo, které zhotovil ve své huti někdejší děkan FUA Bořek Šípek.

Jan Stolín povede fakultu do konce ledna roku 2027, pak se bude moci ucházet ještě o jeden mandát. Fakultní senát ho zvolil za svého kandidáta na děkana minulý týden, když mu v tajné volbě senátoři dali ve druhém kole většinu pěti hlasů, dva hlasy připadli v rozhodujícím kole Tobiáši Hrabcovi, dva členové senátu se účasti ve volbách vzdali. Končící děkan Osamu Okamura se do druhého kola hlasování nedostal. V roce 2019 se o post děkana ucházeli právě Osamu Okamura a Jan Stolín, volby tehdy skončily radostněji pro O. Okamuru výsledkem 6:3.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technická univerzita Liberec

Štítky Technická univerzita v Liberci, Miroslav Brzezina, Osamu Okamura, akademický senát, volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým děkanem fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci se stal Jan Stolín  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.