Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Informace o libereckých školách najde nově veřejnost na jednom místě

Město Liberec spustilo nového pomocníka s přehlednými informacemi o školách a školkách. Webový portál Školy Liberec nabízí přehledné údaje o konkrétních základních a mateřských školách ve městě, ale i třeba informace o zápisech, o různých preventivních programech i třeba informace o tom, jak jsou školy financovány či hodnoceny.

Cílem nového rozcestníku je zjednodušit rodičům orientaci v oblasti školství ve městě, zjednodušit administrativu a hledání potřebných informací k zápisům či blíže seznámit s problematikou veřejnost. Například dříve bylo složité vyhledat informace o škole, nyní bude stačit jediné kliknutí.

Tohle jsem chtěl veřejnosti nabídnout už dlouho. Máme totiž v oblasti vzdělávání řadu zajímavých dat i praktických odkazů, ale to vše bylo až dosud roztříštěno na vícero virtuálních místech, takže orientace byla velmi nesnadná. Teď už zájemci všechno podstatné najdou pohodlně na skolyliberec.cz. Je to zároveň web o vzdělávání i jednoduchý rozcestník k dalším zajímavým místům,“ vysvětlil náměstek primátora pro kulturu, školství a cestovní ruch Ivan Langr (Starostové pro LK).

#SKOLYLIBEREC tak nabízejí nejen nejnovější informace z rezortu, ale v podobě virtuální Školní chodby i přístup do dalších oblastí – třeba k aktuálním seznamům MŠ či ZŠ s aktivními prokliky na jejich webové stránky.

Od podzimu 2016 vydáváme čtyřikrát ročně opravdu skvělý školní magazín Devadesátka. Jeho obsahem jsou články z aktivit jednotlivých základních škol, přičemž řadu příspěvků píší samy děti. Máme jich ve školách přes 9 tisíc, rodiče a prarodiče nepočítám. To jsou naši přirození čtenáři, jimž nově nabízíme k Devadesátce snazší přístup. Snadněji se lidé dostanou i k projektu Princezna Julie, který koordinuje i financuje některé aktivity v prevenci šikany na základních školách,“ uvedl některé další příklady náměstek Langr.

Speciálním odkazem je pak Školní šanon, který soustředí celou řadu unikátních dat v podobě dotazníků, analýz či metodik. A nabízí i přímý vstup pro četbu dat na národní úrovni – do registrů inspekčních zpráv České školní inspekce, nebo na ministerský portál edu.cz, kde lze nalézt databáze nabízející strukturu od národních strategií až po rejstříky škol.  

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky školy, vzdělávání, webový portál, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Informace o libereckých školách najde nově veřejnost na jednom místě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.