Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberecká knihovna bude patřit milovníkům map. Zajímavosti nejen o nich se dozví ve dvou dnech

O mapách, geografických informačních portálech i mnohých dalších věcech souvisejících, se dozví v úterý a ve středu 10. a 11. října zájemci v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Koná se zde tradiční akce Mapy kolem nás.

Program bude rozdělen na části Mapy a hry, Mapy a technologie, Mapy a vzdělávání a Mapy a umění. Hravou a zábavnou formou se návštěvníci seznámí s různými druhy map a jejich využitím v praxi, a to i ve volném čase v deskových, počítačových i outdoorových hrách, při turistice či pro navigaci. Účastníci si mohou prohlédnout a vyzkoušet nové technologie, 3D tisky a 3D skenování. Během akce se také uskuteční malování komponované Mapy příběhů. Letos s podtitulem Kraj jinak,“ přiblížil Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Letošní Mapy kolem nás nabídnou i zajímavé přednášky. V té s názvem „Virtuální svět aneb jak digitalizovat realitu“ (úterý 10. října od 17:30) zasvětí Bohumil Michalík zájemce do problematiky 3D dat, jejich získávání a následného využívání mimo jiné při tvorbě vizuálních efektů ve filmovém průmyslu. Druhý den (středa 11. října od 17:30) pak bude patřit vesmíru. Jan Spratek z pražského planetária v přednášce „Co nám o vesmíru neřekli a určitě vás to překvapí“ odkryje taje vesmíru, které se k lidem skrze školu a televizi často nedostávají.

Katedra geografie Technické univerzity v Liberci připravila také únikovou hru nazvanou Tajemství rýžového ostrova, dále můžete hrát i v únikové místnosti hru Cesta na měsíc nebo u stánku Severočeského muzea Liberec se dozvíte mnohé o tom, kde a jak létají motýli anebo co dělají v zimě ptáci. Vstup je zdarma.

Ohodnoť článek

Foto Mapy kolem nás

Štítky mapy, vzdělávání, knihovna, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká knihovna bude patřit milovníkům map. Zajímavosti nejen o nich se dozví ve dvou dnech  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.