Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte doma kreativního deváťáka, který rád maluje a tvoří? Může zkusit studium na umělecké škole

PR článek

Máte doma ratolest v deváté třídě, která má umělecké sklony, ráda tvoří, maluje a je kreativní? A stále se rozmýšlíte, jakým směrem ve vzdělávání se dál vydat? Tak nyní je nejvyšší čas se zamyslet nad výběrem vhodné střední školy a zvolit třeba právě tu s uměleckým zaměřením.

Ideální možností je Střední škola v Kateřinkách. Ve škole v libereckých Kateřinkách máte na výběr ze dvou oborů, na které se přijímají noví žáci na základě talentové zkoušky. Přihlášku ke studiu je potřeba podat do 30. listopadu 2023.

Studovat lze čtyřletý maturitní obor, zaměření buď na design interiéru anebo na módní návrhářství. V obou případech získávají žáci zkušenosti a znalosti od mistrů z oborů, čeká je získávání zkušeností z praxe i zajímavé stáže v zahraničí. V obou případech nachází po absolvování školy uplatnění, neboť je o absolventu mezi zaměstnavateli zájem.

První obor Design interiéru je zaměřený na navrhování nábytku a interiérů, tvorbu dispozičního a barevného řešení, osvětlení či volby podlahové krytiny. Ověřování návrhů interiérů žáci provádí v prostředí virtuální reality. Dále se učí tvořit návrhy nábytku a zařizovacích předmětů pomocí 3D tisku.

Druhý umělecký obor je zaměřený na módní návrhářství. Profilové předměty jako navrhování a modelování oděvů jsou doplněny o figurální kresbu, výtvarnou přípravu nebo styling a modeling. Žáci pracují také v grafických programech Adobe a učí se základy fotografování.

Na oba obory se přijímá na základě talentové zkoušky, která proběhne 8. a 9. ledna 2024. Kritéria přijímacího řízení naleznete na www.skolakaterinky.cz, stejně tak jako přesné termíny dnů otevřených dveří. Nejbližší bude v sobotu 25. listopadu, kdy si mohou zájemci školu prohlédnout a zjistit všechny podrobnosti, které jim usnadní rozhodování při výběru vhodné školy.

Ohodnoť článek

Foto Škola Kateřinky

Štítky umělecké obory, vzdělávání, Škola Kateřinky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Lidé se musí spojit, mluvit spolu. Je nutné začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, mluvit spolu, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Až vražedná lichvářská válečnická zbrojařská lupičská zlodějská překupnická pašeracká mafie přestane válčit a zbrojit, plýtvat životy, surovinami, energiemi, prací, znečišťování životního prostředí zbrojením a válkami, výrobou vražedného šrotu bude ekologie, peníze na život. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, více čtěte ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy, nyní třeba o demonstraci v Praze, povolení Rondapu, ceně vody v Liberci, umělé IQ v Brně, na ČT 1 Reportéři ČT:Boj o vodu a rozsudek brněnského soudce se zdůvodněním že zem ovládá mafie. Vyvádí stovky miliard, převlečení soudruzi soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Okamžik záblesku, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krize ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám, rozdávají si metály. Na yt Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, Bosé stopy značky Baťa, FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (zaTošovského), investigativcí našli u nás 300 daňovych Pandora rájařů (v Izraeli 665). Nejsou peníze ? Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984,... více píšu ve vláknech pod Komentáře, Glosy a dalšími články.

Úterý, 28. listopadu 2023, 17:48Odpovědět

Máte doma kreativního deváťáka, který rád maluje a tvoří? Může zkusit studium na umělecké škole  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.