Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tradiční škola v novém kabátě: Studium na Průmyslovce Liberec otevírá jedinečné možnosti

PR článek

Pokud máte doma deváťáka, pravděpodobně u vás právě nyní vrcholí výběr ideální střední školy. Jde o velmi důležitý krok, který může ovlivnit celý život vašich dětí a je velmi důležité jej nepodcenit. Vedle zájmu dítěte je potřeba zvážit také kvalitu výuky, vhodné zázemí a kvalitní vybavení školy a v neposlední řadě také dobré možnosti uplatnění po škole. A přesně to svým žákům nabízí Průmyslovka Liberec.

Všechny studijní obory liberecké Průmyslovky jsou postaveny tak, aby odrážely aktuální potřeby trhu práce a průmyslu a rozvoj moderních technologií, ve kterém mohou žáci po absolvování Průmyslovky najít perspektivní uplatnění. „Vnímáme potřebu technicky zaměřeného všeobecného vzdělání, a proto na naší škole ve školním roce otevřeme třídy technického lycea – část bude zaměřená na oblast 3D technologií a část na výrobu nanovláken a technických textilií,“ uvedl ředitel Průmyslovky Liberec Jaroslav Semerád.

Technické lyceum, které se vyznačuje větším podílem všeobecných studijních předmětů než u standardních středních škol, se ve školním roce 2024/2025 na Průmyslovce otevře po několikaleté pauze a v inovované podobě. Nyní si zájemci o studium budou moci zvolit mezi specializacemi 3D technologie a Výroba nanovláken a technických textilií, které následují trendy v moderních technologiích a obzvlášť textilní zaměření pak také tradici, kterou má na Liberecku textilní průmysl. „Vytvořením nové specializace technického lycea dostane vzdělávání v textilnictví na naší škole nový náboj. Věřím, že tak přiláká zájemce, kteří hledají balanc mezi odborným zaměřením a všeobecným vzděláním, které je skvěle připraví také pro studium na vysoké škole,“ doplnila Zuzana Pluhařová, zástupkyně ředitele na Průmyslovce Liberec. Pro následující školní rok byl rovněž inovován také obor oděvnictví.

Dny otevřených dveří představí směřování Průmyslovky Liberec

Ve školním roce 2024/2025 se zájemci o studium mohou přihlásit na 5 oborů: strojírenství, elektrotechniku, informační technologie, oděvnictví a právě technické lyceum. Se všemi obory se můžete seznámit na dnech otevřených dveří z nichž první proběhne již v úterý 19. 12. od 9:00 do 16:00 na obou budovách školy – budově M (Masarykova 460/3, Liberec) a budově T (Tyršova 82, Liberec). Více informací o studijních oborech, termínech dnů otevřených dveří i dalších aktivitách školy a jejich žáků se dozvíte na www.prumyslovkaliberec.cz.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vzdělání, přijímačky, průmyslovka, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční škola v novém kabátě: Studium na Průmyslovce Liberec otevírá jedinečné možnosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.