Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Škola v Kateřinkách nabízí pestrou paletu oborů. Vítaní jsou kreativci, zruční tvůrci i milovníci řemesel

PR článek

Talentové a přijímací zkoušky jsou jedním z hlavních témat začátku roku ve Škole v Kateřinkách. Zatímco talentové zkoušky již mají uchazeči za sebou, přijímačky zájemce teprve čekají a škola jim aktuálně nabízí jedinečnou příležitost se s obory blíže seznámit.

Proběhly již talentové zkoušky na dva umělecké obory – Design interiéru a Fashion Design. Sice se v letošním roce mění postup při přijímání na střední školy, ale talentové zkoušky se konaly ještě podle starých pravidel a v půlce února budou uchazeči vědět, jak v talentové části obstáli.

A protože letošní termín pro podání přihlášky na střední školu se blíží, pořádají ve Škole v Kateřinkách dny otevřených dveří oborů napříč celou nabídkou.

„Jsou to komentované prohlídky prostor i dílen a uchazeči nebo jejich rodiče mají možnost se ptát i na podrobnosti, které se přijímání či studia týkají. Jako každý rok je největší zájem o obor Bezpečnostně právní činnost čili jak se tu vžilo o Záchranáře, ale pozadu nezůstávají ani obory učňovské truhlář, aranžér nebo čalouník,“ říká Blanka Merklová, zástupkyně ředitele Školy Kateřinky.

Jedním z důvodů zájmu o učební obory může být i skutečnost, že po vyučení mají žáci možnost pokračovat v nástavbovém studiu a složit maturitní zkoušku.

Hodně lákavé je pro mladé uchazeče i to, že pro všechny obory má škola zajištěné zahraniční stáže ERASMUS+. Jsou to stáže na dva týdny, které probíhají při studiu, ale i stáže dlouhodobé od tří do dvanácti měsíců, na které jezdí absolventi. Zajímavosti a novinky z praxe se dozvědí přímo v konkrétních firmách, a navíc se seznámí i s jejich fungováním v cizích zemích, což je pro budoucí uplatnění nenahraditelnou zkušeností. Momentálně jsou například na takové stáži tři truhláři v Portugalsku.

Zájemci o studium mají ale v průběhu roku řadu dalších příležitostí k seznámení se s činností školy a jejích žáků. Například čtyři maturantky poskytly své maturitní kolekce pro tradiční velkou módní přehlídku Made in Jablonec.

Je to úžasná možnost pro mladé designéry vyzkoušet si spolupráci s výrobci šperků a doplňků. Letos to byl Granát Turnov, se kterým spolupracovala Karolína Jakubů a Magdaléna Mokošová a Střední škola řemesel a služeb z Jablonce, kde vznikly úžasné šperkařské kreace ve spolupráci s modely Vendy Kolenové a Terezy Zebischové.

Jsem velmi spokojená, jak moje šaty působí se šperky z českých granátů. Tvořila jsem slavnostní hedvábnou kolekci a šperky jsou pověstnou třešničkou na dortu,“ zhodnotila své dojmy ze spolupráce Kája Jakubů.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Škola Kateřinky / Aleš Funke

Štítky vzdělávání, obory, přijímačky, Škola Kateřinky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola v Kateřinkách nabízí pestrou paletu oborů. Vítaní jsou kreativci, zruční tvůrci i milovníci řemesel  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.