Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Krajské týdny pro neziskový sektor představí organizace a nabídnou zábavu i poučení

Krajská vědecká knihovna v Liberci se od 1. února do 11. března stane pomyslným hlavním stanem Krajských týdnů pro neziskový sektor. Smyslem akce je seznámit veřejnost s neziskovými organizacemi, které v regionu působí, přiblížit jim jejich činnost. V rámci programu jsou připravené odborné přednášky, poradny, výstavy, ale i kulturní program. Slavnostní zahájení je dnes od 17 hodin v knihovně.

V liberecké knihovně se představí kolem padesáti neziskových organizací. Na návštěvníky čekají čtyři koncerty, tři filmy a mnoho konferencí, přednášek či workshopů. Přijít si mohou pohrát i děti nebo se zapojit do různých aktivit a tvůrčích dílen, připraveny jsou semináře pro školy nebo ukázky řemesel a prezentace regionálních výrobců. Mezi důležitá témata budou patřit mimo jiné péče o seniory a sociálně znevýhodněné skupiny, finanční gramotnost, první pomoc či práce s lidmi s hendikepem.

Liberecký kraj přispěje k události také svým dílem, a to zejména ukázkami regionálních výrobků a řemesel z projektu Liberecký kraj sobě, které budou pro návštěvníky připraveny ve 2. patře liberecké knihovny po celou dobu konání. Nezapomínáme ani na náhradní rodinnou péči, protože k tomuto tématu bude o patro výše připraveno spoustu zajímavých informačních panelů a bude se tam promítat film Plné hnízdo,“ zve návštěvníky Jiří Ulvr, krajský radní pro regionální rozvoj.

Letošní novinkou je, že se akce vydá ven z knihovny na další tři nová místa. Seminář Řekni mi se koná 20. února v Liebiegově paláci v Liberci, v sousedním Jablonci nad Nisou se v obchodním domě Central Jablonec 21. února uskuteční jeden z workshopů a 6. března na Technické univerzitě v Liberci bude seminář o dobrovolnictví pro studenty.

Všechny programy jsou pro veřejnost zdarma. Jediné místo, kde mohu lidé dát drobný poplatek jsou výtvarné dílničky, tak aby byl pokrytý materiál,“ doplnila Lucie Nováková z dobrovolnického centra ADRA.

Aktivity připravuje Asociace nestátních neziskových organizací Libereckého kraje a Regionální dobrovolnické centrum Libereckého kraje. Na akci se podílí také humanitární organizace ADRA.  

Ohodnoť článek

Foto TÝNES

Štítky Týdny pro neziskový sektor, neziskové organizace, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské týdny pro neziskový sektor představí organizace a nabídnou zábavu i poučení  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.