Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V ústavu pro nanomateriály pracují skoro čtyři desítky vědkyň

V Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace TUL (CXI) pracuje 39 vědkyň. Kromě toho, že se věnují výzkumu, předávají své zkušenosti i studentům a pracují na významných projektech. U příležitosti Mezinárodního dne žen a dívek ve vědě jejich práci ocenil ředitel CXI Miroslav Černík.

CXI, coby přední výzkumné centrum Technické univerzity v Liberci, je hrdé na to, že vytváří prostředí, ve kterém vědkyně excelují a tvoří významný podíl vědy a výzkumu ve svých oborech.

Naše výzkumnice mají velmi dobré, některé až vynikající výsledky ve svých oborech. Kromě výzkumné práce jsou některé také garantkami oborů a přednášejí na fakultách na naší univerzitě. Jsme hrdí na jejich pracovní úspěchy, ale také oceňujeme, jak dokážou skloubit profesní a rodinný život,“ říká Miroslav Černík.

Celkově na CXI pracuje ve výzkumných pozicích 39 žen. Z toho je osm vědkyň ze zahraničí a na TUL přinesly své znalosti a zkušenosti z jiných prostředí Evropy a Asie. Například z Polska, Ukrajiny, Turecka, Vietnamu, Tunisu a Indonésie.

„Jejich přítomnost posiluje mezinárodní spolupráci, zvyšuje jazykové dovednosti celého kolektivu a obohacuje akademické prostředí,“ podotkla mluvčí CXI Lenka Hanušová.

V týmu CXI působí vědkyně v přírodovědných a technických oborech, konkrétně se věnují oblastem technologie vody, nanomateriálům, molekulární genetice a mikrobiologii, bioinženýrství, analytické chemii či materiálovému inženýrství.

Na CXI se systematicky snažíme podporovat kariérní růst žen nejen ve vědě a výzkumu. Zajišťujeme rovnost příležitostí, kariérní postup a nabízíme motivaci pro rozvoj talentů bez ohledu na gender. Díky těmto iniciativám jsme svědky úspěchů našich vědkyň v různých oblastech vědy a výzkumu,“ dodává Černík.

CXI TUL získal ocenění HR Award Excellence in Science od Evropské komise. Tento titul získal za komplexní péči o své zaměstnance a jejich rozvoj.

Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace je výzkumné centrum, jedna ze součástí Technické univerzity v Liberci. Funguje již 12 let a se stovkou výzkumných projektů řešených za rok patří mezi nejúspěšnější výzkumná centra v ČR. Poskytuje výzkumné a vývojové služby v oblasti nanomateriálů, strojírenství a softwarových řešení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CXI TUL

Štítky Mezinárodní den dívek a žen ve vědě, TUL, CXI, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ústavu pro nanomateriály pracují skoro čtyři desítky vědkyň  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.