Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Technická průmyslovka v Jablonci má nové odborné centrum. Vyšlo na téměř 90 milionů

Liberecký kraj dokončil další Centrum odborného vzdělávání, tentokrát ve Střední průmyslové škole technické v Jablonci a zaměřené je na strojírenství a robotiku. Vyšlo na 89,5 milionu korun. Studenti školy tak mohou pro výuku využívat techniku, jaká je běžná v průmyslových provozech.

Rekonstrukce se dočkaly odborné učebny téměř ve všech patrech jablonecké Střední průmyslové školy technické. „V prvním podlaží byly upraveny prostory učebny kontroly a měření, ve druhém se jedná o učebnu robotiky a dílny odborného výcviku strojního i ručního obrábění kovů, ve třetím podlaží došlo ke zrekonstruování kovárny a páté podlaží patří dílnám pro výuku oborů elektrikář silnoproud, elektrikář slaboproud a mechanik elektrotechnik,“ uvedl náměstek hejtmana Zbyněk Miklík (Piráti).

Modernizace tak školu přiblíží aktuální situaci v průmyslu. „Modernizace a rozšíření strojních, respektive laboratorních prvků a vybavení pro odbornou výuku umožnují, aby tato technologie odpovídala úrovni 21. století a standardu běžnému ve výrobních a dalších průmyslových provozech, kam absolventi jablonecké školy nastupují jako pracovníci,“ doplnil náměstek pro školství Jiří Čeřovský (ODS).

Původní rozpočet byl přes sto milionů korun, nakonec se ušetřilo téměř 11,2 milionů korun. Necelou polovinu peněz získal kraj z evropských dotací. „Nejvíc jsme uspořili v rámci veřejné zakázky na dodávku strojního vybavení a kovárny, a to přes dva miliony korun. V poměru k předpokládané hodnotě došlo k nejvyšší úspoře v zakázce na dodávku nábytku, kde rozpětí činilo 34 až 53 procent, podle konkrétní části veřejné zakázky,“ doplnil krajský radní Jiří Ulvr.

Kraj připravuje další centra odborného vzdělávání, ta vznikají na školách v Turnově, Liberci a Semilech.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky centrum odborného vzdělání, jablonec, průmyslovka, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technická průmyslovka v Jablonci má nové odborné centrum. Vyšlo na téměř 90 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.