Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na všechny prvňáčky letos čeká speciální školní kufřík

Liberecký kraj rozdá první zářiový den více než 5 400 kufříků s bezpečnostními prvky všem prvňáčkům, kteří nastoupí do 204 základních škol. Náklady na projekt se pohybují kolem 1,5 milionu korun. Jednu třetinu zaplatil Liberecký kraj, o zbytek se podělilo jednadvacet partnerů mezi kterými je třeba Slovan Liberec nebo iQLandia.

„1. září je pro všechny budoucí prvňáčky velký den. Dárkem v podobě kufříku jim chceme vstup do školy zpříjemnit a hlavně přispět k jejich bezpečnosti v silničním provozu. Prvky, které v kufříku najdou, pomohou zajistit bezpečnou cestu do školy i návrat z ní,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Každý kufřík obsahuje reflexní pásku, odrazku, bezpečnostní vestu, desatero pro bezpečné cestování vlakem nebo pláštěnku. Děti v něm také najdou omalovánku, pravítko, rozvrh hodin, ale třeba i drobné cukrovinky, vstupenku do aquaparku, iQparku i na hokejový a fotbalový zápas. Součástí je také speciální krajské vydání dětského časopisu Pastelka, jehož hlavním tématem je právě bezpečnost dětí na silnicích.

„Velmi si cením, že se do projektu zapojili i další partneři, kteří se podíleli na financování, tak aby opravdu každý prvňáček mohl mít svůj bezpečnostní kufřík,“ dodává hejtman.

Štítky kufr, Liberecký kraj, FC Slovan Liberec, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na všechny prvňáčky letos čeká speciální školní kufřík  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.