Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Tři desítky škol, školek i intrů se dočkají rekonstrukce

Více než 30 škol, školek a intrů v Libereckém kraji se letos dočká rekonstrukce nebo různých úprav. Liberecký kraj vyjedou úpravy na více než 130 milionů korun. Podle náměstkyně hejtmana Aleny Losové nejde jen o běžné opravy a výměny dávno dožilých zařízení, ale často dojde k zlepšení vnějšího a vnitřního vzhledu.

Největší částka padne na druhou etapu rekonstrukce domova mládeže v Truhlářské ulici v Liberci, kde mají intr žáci Střední školy strojní, stavební a dopravní. Po dokončení, které je naplánováno na září 2017, bude intr zateplen a uvnitř kompletně zrekonstruován. Výměny se dočkají rozvody, podlahy či výtahy. Celá druhá etapa má vyjít na více než 22 milionů korun.

„Jde o vnitřní úpravy, kdy například u nevyhovujících pokojů byly sociálky někde na chodbě a pokoje byly po čtyřech, po pěti. Proto se dělají nové dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením,“ řekla náměstkyně hejtmana Alena Losová a dodala: „Kapacita se sníží, ale vzhledem k menšímu zájmu o ubytování v domově mládeže budeme mít ideálně zaplněnou kapacitu.“

Výrazné rekonstrukce se dočká také Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická v Liberci, kde kraj nechá za 14 milionů opravit fasádu a vyměnit okna. Na stejnou částku by měla vyjít také výměna oken na sklářské škole v Železném Brodě. Ve výsledku se pak menších či větších oprav dočká pět budov na Českolipsku, deset na Jablonecku, patnáct na Liberecku a jedna na Semilsku.

Peníze na zateplení dalších dvou škol by Liberecký kraj rád získal z dotačního programu. „Připravuje se také projekt na zateplení Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Česká Lípa, o jehož financování se kraj bude ucházet z Operačního programu Životního prostředí,“ uzavřela Losová.

Foto pixabay.com

Štítky rekonstrukce, Liberecký kraj, Alena Losová, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři desítky škol, školek i intrů se dočkají rekonstrukce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.