Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Liberec v létě poprvé nabídne prohlídky města pro děti

Liberec o letních prázdninách poprvé nabídne dětem komentované prohlídky centra města. Podílet se na nich bude i skupina historického šermu. Komentované prohlídky nabízí Liberec třetím rokem, dosud byly ale zaměřené na dospělé.

Nová prohlídka potrvá maximálně hodinu a je určena především dětem od pěti do deseti let. "Průvodce dětem a jejich rodičům odlehčenou formou představí historii města Liberce a nejzajímavější památky na trase," uvedla radnice Jana Kodymová.

Dětská prohlídka bude každý pátek od začátku července do konce srpna. Vycházet se bude v 18:00 z Městského informačního centra. Okruh povede z náměstí u radnice přes Kostelní ulici, Sokolovské náměstí, Tovaryšský vrch, Frýdlantskou ulici zpět k radnici.

Na trase jsou například Valdštejnské domky ze 17. století, nejužší dům ve městě nebo základní umělecká škola. Na závěr prohlídky čeká děti setkání s rytířem Rolandem. "Bude se procházet po náměstí v brnění a dětem, které dávaly během prohlídky pozor, rozdá i dáreček na památku," dodala Kodymová.

Kromě skupiny historického šermu Grex - Sever Liberec se na prohlídkách budou podílet i dobrovolní průvodci z městské příspěvkové organizace - Komunitního střediska Kontakt Liberec. Průvodci z Kontaktu zajišťují také letošní prohlídkovou trasu pro dospělé. Turisty vodí do čtvrti Perštýn. Prohlídka je zaměřená na architekturu, průmyslovou historii města a rodinu Liebiegů. Za turisticky nejzajímavější objekt na trase považuje město neorománský kostel sv. Vincence z Pauly.

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky Liberec, průvodce, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec v létě poprvé nabídne prohlídky města pro děti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.