Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Ředitelé škol budou mít od dneška informace o výsledcích státních maturit

Všichni ředitelé gymnázií a dalších středních škol s maturitou budou mít od dneška k dispozici informace o výsledcích všech částí státních maturit. Celková čísla ale budou zveřejněna až po vyřízení odvolání, která maturanti podali. Tedy přibližně ve druhé polovině července.

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat), které společnou část maturit organizuje, zatím zveřejnilo výsledky didaktických testů. Celková neúspěšnost zůstala prakticky stejná jako loni, navzdory mírnému zlepšení byl nadále nejvyšší podíl propadlých mezi maturanty z matematiky. Zhoršila se úspěšnost při testu z českého jazyka a literatury.

Pro matematiku je didaktický test jedinou částí státní maturity. V případě českého a cizího jazyka ještě musejí maturanti napsat slohovou práci a absolvovat ústní zkoušku. Každá škola samostatně si pak organizuje takzvanou profilovou část maturit, která není jednotná.

Autoři

Štítky maturita, CERMAT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelé škol budou mít od dneška informace o výsledcích státních maturit  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.