Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Střední škola v Turnově se možná opět rozdělí. Liberecký kraj chce uklidnit situaci

Hotelová škola a obchodní akademie v Turnově se možná už za rok opět rozdělí. Obě školy se v roce 2009 spojily, Rada Libereckého kraje dnes ale opět doporučila jejich rozdělení, které by mělo uklidnit situaci ve škole. Ani sedm let po sloučení se totiž nepovedlo ze dvou škol vytvořit jedno fungující zařízení.

„Podle mého je lepší mít dvě dobře fungující školy, než, jak se po sedmi letech ukazuje, velký subjekt, ve kterém dále fungují dvě samostatné skupiny žáků, rodičů i učitelů. A všichni věnují energii něčemu jinému než prosperující škole,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK).

Rozdělení obou škol proto doporučila Rada kraje. Záměr musí ještě schválit zastupitelstvo a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. „Město Turnov rozdělení podporuje a očekávám, že se k hotelové škole postaví vstřícně, neboť budova, v níž sídlí, je majetkem města,“ doplnil hejtman. Rozdělení obou škol by tak mohlo proběhnout v červenci příštího roku.

Návrh kraje vedení Turnova vítá. "Je to pozitivní krok správným směrem," dodal starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Na škole je 569 studentů, z toho 309 na obchodní akademii a hotelové škole. Půta neočekává, že by po rozdělení měla mít některá z nově vzniklých škol problémy. "Máme v kraji i významně menší školy, než jsou ty dvě, co mají v budoucnosti vzniknout. A nemají problém s financováním," uvedl Půta. Menší počet žáků mají podle něj například gymnázia v Mimoni, Frýdlantu či Jilemnici.

Foto Info-cechy.cz

Štítky Turnov, Liberecký kraj, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední škola v Turnově se možná opět rozdělí. Liberecký kraj chce uklidnit situaci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.