Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Radniční sklípek zaplnil historický nábytek z dílen studentů

Radniční sklípek naposledy zaplnily repliky historického nábytku a restaurované kusy z dílny studentů uměleckořemeslné školy v Kateřinkách. Přehlídku řemeslných dovedností můžou návštěvníci shlédnout až do 20. června. Poté se sklípek začne pomalu měnit v restauraci, která v prostorách byla už v minulosti.

„Díky vstřícnosti města Liberce jsme řadu let mohli vystavovat klauzurní práce a žákovské projekty našich studentů v tomto krásném prostředí. Je škoda, že je to nyní naposledy,“ podotkl ředitel školy Václav Tichý. „O obory, které se na naší škole učí, mají žáci pořád zájem. Ostatně tato výstava je toho přesvědčivým důkazem,“ dodal.

Návštěvníci mohou ve sklípku obdivovat návrhy interiérů, bytových doplňků a nábytku od studentů maturitního oboru architektura a design interiéru, a rovněž ukázky rukodělné práce truhlářů, řezbářů, čalouníků a aranžérů, kteří dosahují pravidelně skvělých výsledků v celorepublikových soutěžích.

Mezi exponáty si mohou návštěvníci prohlédnout například restaurovanou sofu, ukázku francouzské secese z roku 1890. Najdou tu také repliky ručně vyřezávaného starožitného nábytku nebo mistrně restaurovaná historická křesla, při jejichž opravě žáci použili původní řemeslné postupy i tradiční materiál. Výstavu doplňují i návrhy večerních toalet a návrhy plakátů. Vernisáž oživily vedle módní přehlídky také ukázky práce vizážistů.

Štítky nábytek, Václav Tichý, Liberec, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radniční sklípek zaplnil historický nábytek z dílen studentů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.