Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Univerzita připravuje rekonstrukci jedné z budov za sto milionů

Technická univerzita připravuje další rekonstrukci. Modernizace budovy P přijde podle odhadů na sto milionů korun. Hotova by měla být v červenci příštího roku. Nyní tam sídlí část fakulty strojní a přírodovědně-humanitní a pedagogické, které se musejí kvůli stavbě vystěhovat, řekla mluvčí univerzity Jaroslava Kočárková.

Liberecká univerzita v posledních letech masivně investuje do modernizace starých budov i výstavby nových. V kampusu se za posledních deset let prostavělo už více než půl druhé miliardy korun. Největším projektem byla výstavba Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace za téměř 800 milionů korun, který byl slavnostně otevřen na podzim 2012. Nyní se dokončuje další výukové a vývojové centru G zhruba za polovinu. Desítky milionů korun ale investovala škola také do modernizace areálu kolejí a zateplení a oprav dalších budov.

Budova P není součástí kampusu, ale leží v blízkosti centra města. Modernizaci objektu připravuje univerzita už několik let. Objekt čeká generální oprava fasády včetně sanace suterénu a opravy vnějších schodišť. Budova dostane nová okna a dveře a také střechu, v podkroví se počítá s vestavbou pracoven pedagogů. V projektu je výstavba výtahu, který zajistí bezbariérovost budovy. Rekonstrukcí projdou inženýrské sítě, interiéry čeká kompletní renovace.

"Stavbu nelze dělat za provozu, proto je třeba budovu vyklidit," uvedla Kočárková. Fakulta strojní a část fakulty pedagogické se přesunou do nové budovy G v kampusu, která se teď dokončuje. "Část pedagogické fakulty se přestěhuje do budovy H ve městě," doplnila Kočárková. Po rekonstrukci by podle ní měla budova P sloužit pedagogické fakultě. "Dislokace ale není ještě úplně přesně určená," dodala.

Napsala ČTK

Štítky rekonstrukce, univerzita, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita připravuje rekonstrukci jedné z budov za sto milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.