Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Liberci vznikla knihovna, ve které si můžete vyměnit knížky

Máte doma už přečtené knihy, ke kterým už se nebudete vracet? Využijte unikátní příležitosti si již přečtené knihy vyměnit za jiné. Takovou možnost nabízí mládí lidé kolem organizace Liberecká občanská společnost.


Projekt se jmenuje Občanská knihovna a jeho smyslem je rozvoj komunitního života a vytvoření zázemí k osobnímu a profesnímu rozvoji lidí, kteří se angažují ve vzdělávací a neziskové oblasti. Knihovna je pro veřejnost otevřena každou středu od 14 - 17 hodin. Sídlí přímo v centru Liberce, v ulici Moskevská 28, v prostorách organizace Liberecká občanská společnost, o.s (2.patro).

V knihovně by čtenáři měli najít stěžejní literaturu k problematice, která souvisí s formálním a neformálním vzděláváním a neziskovým sektorem. “Často se setkávám s mladými lidmi, zejména pak se studenty pedagogiky volného času, kteří si stěžují na nedostatek dostupné literatury v Liberci, ze které by mohli čerpat inspiraci pro to, co studují. A to byl pro nás podnět k tomu, abychom s tím něco udělali,” říká k důvodu vzniku projektu dobrovolnice Lucia Příšovská.

Současně s odbornou knihovnou vzniklo v Občanské knihovně i zázemí pro komunitní výměnu knížek. “Chceme, aby si v této knihovně mohli lidé měnit své knížky navzájem, funguje to na jednoduchém principu: jednu knížku si přinesete a vyměníte ji za jinou. Do knihovny mohou lidé přijít každou středu od 14 - 17 hodin. Kromě toho budeme ještě knížky umisťovány na veřejná místa po Libereckém kraji. Jejich aktuální umístění můžete zjistit na www.knihotoc.cz," dodává ke službě Občanské knihovny dobrovolnice Veronika Iblová.

Občanská knihovna obsahuje dvě služby. Jednak výměnu beletrie a poezie. A jednak odbornou knihovnu. Jaké knížky v Občanské knihovně mají právě dostupné se dozvíte na webové stránce www.vzdelanineboli.cz.

Kromě výměny a půjčovny knížek se od dobrovolníků můžete dozvědět i užitečné informace o možnostech dobrovolnictví v Liberecké kraji, a nebo se zúčastnit knižních a časopisových workshopů, které se dobrovolníci již brzy chystají spustit. Rozjezd projektu byl finančně podpořen z programu Think Big od Nadace Telefónica.

Napsala redakce

Štítky knihovna, kniha, Liberec, projekt, Liberecký kraj, Telefónica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci vznikla knihovna, ve které si můžete vyměnit knížky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.