Liberec se spolu s dalšími městy, kterými jsou Plzeň, Pardubice a České Budějovice, stane nově hostitelem Bosch Fresh festivalu roku 2017. Jak je již pro tuto událost řadu let zvykem, půjde o příjemně strávený víkend, doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií. Svým podtitulem OCHUTNEJ SVĚT! láká festival všechny Severočechy k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates.
Festival již působil v řadě měst. Šest let je stabilním bodem programu města Plzeň, dlouhá léta je zakotven v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 250 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezli až 50 pivních speciálů a vytočili 25 tisíc piv, 10 vinařství, s celkem 5 tisíci prodanými lahvemi vína, 4 pražírny kávy a 10 tisíc uvařených káv.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další. Navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage.
Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací severočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky ať už regionální nebo světové kuchyně není v tomto regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, uvádí Martin Nauš, pořadatel festivalu.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes milovníky světové kuchyně až po rodiny s dětmi.
„Věříme, že první ročník festivalu v Liberci přiláká, stejně jako na BOSCH FRESH FESTIVALECH v ostatních městech, desetitisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití“ dodává Martin Nauš, pořadatel festivalu.
Pro zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.
Festival se uskuteční 27. a 28. května 2017, v Parku bazénu v Liberci. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.
Více info na webu www.freshfestival.cz, informace pro liberecký festival budou spuštěny 14. 4. 2017 po 12 hodině.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
Nikdy bych nejedl to co matlal Pohreich uvařil či upekl.Nevím proč neustále toho neumětela tady propagujete.Je spousta jiních kuchařů kteří něco umějí ale ten patla to