Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Příjemné zpestření smutných chvil. Klauni chodí do nemocnice rozveselit dětské pacienty

Takzvaní zdravotní klauni, i když v tomto případě klaunky, chodí každý čtvrtek zpříjemnit těžké chvíle při pobytu v nemocnici dětským pacientům. Každý čtvrtek je tak na oddělení pro ty nejmenší slyšet smích a aspoň chvíli je veselo. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

Zábavné scénky, hra na kytárku, zpěv a dárečky v podobě klaunských nosů, balonků nebo bublifuků. Takovým způsobem se snaží děti rozveselit zdravotní klaunky Veronika Košvancová a Daniela Weissová obecně prospěšné společnosti Zdravotní klaun.

„Snažíme se zlepšit psychický i celkový zdravotního stavu, a to prostřednictvím návštěv speciálně vyškolených Zdravotních klaunů. V současné době navštěvuje 86 Zdravotních klaunů pravidelně 64 nemocnic, 7 domovů pro seniory, a 1 hospic,“ řekla Kateřina Procházková z o. p. s.

Klauni navštíví každé dítě na pokoji a u jeho postele sehrají jedinečnou improvizaci, do které dítě co nejvíce zapojí – vždy s ohledem na jeho věk a onemocnění. A protože si děti hrají rády, nechají se brzy vtáhnout do hry, zapomenou na svou bolest a nahradí ji radostí a dobrou náladou.

Dětem v liberecké nemocnici dělají klauni radost již devátým rokem, v současné době pravidelně jednou týdně, vždy ve čtvrtek, a to po dobu tří hodin. „Během nich klauni navštíví všechna dětská oddělení. Jejich cílem je děti pomocí smíchu a humoru rozptýlit od strachu a bolesti, které pobyt v nemocnici často provází,“ dodává Procházková.

Autoři | Foto KNL

Štítky nemocnice, Kateřina Charvátová, Daniela Weissová, Krajská nemocnice Liberec, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příjemné zpestření smutných chvil. Klauni chodí do nemocnice rozveselit dětské pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.