Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice vydá na zvýšení mezd v příštím roce 100 milionů korun

Představenstvo největší krajské nemocnice Libereckého kraje rozhodlo o navýšení mezd všem zdravotnickým a nezdravotnickým pracovníkům o deset procent. Současně rozhodlo o zvýšení ceny práce u lékařů ve službě o deset procent na všech odděleních v Liberci a v Turnově. Celkově toto navýšení bude pro Krajskou nemocnici Liberec znamenat roční navýšení objemu mzdových prostředků o 100 milionů korun oproti roku 2017.

„Sto milionů korun je maximální možné navýšení finančních prostředků ze strany pojišťoven při splnění všech smluvních parametrů u všech zdravotních pojišťoven,“ říká generální ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný. Dosud nemocnice v roce 2017 hospodaří s přebytkem v řádech několika desítek milionů korun, které používá jako další mimořádné odměny nebo jako zdroj navýšených finančních prostředků na mzdy v případě neplnění výkonů vyplývajících ze smluv se zdravotními pojišťovnami.

Na příštím představenstvu bude rovněž odsouhlasen detailní investiční plán na rok 2018. V rámci tohoto se počítá s částkou přibližně 150 milionů Kč z vlastních zdrojů na investice a opravy. „Těší mě, že námi schválené zásadní navýšení prostředků na mzdy nebude na úkor investic z vlastních zdrojů,“ zdůraznil Nečesaný a dodal, že vedení nemocnice předpokládá pokračující nulové úvěrové zatížení nemocnice. „Cílem činnosti naší nemocnice není tvorba zisku, ziskové hospodaření ale umožňuje motivaci zaměstnanců a každoroční investice z vlastních zdrojů za více než 150 milionů Kč, “ dodal generální ředitel liberecké nemocnice.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Luděk Nečesaný, mzda, nemocnice, Liberecký kraj, Turnov, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice vydá na zvýšení mezd v příštím roce 100 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.