Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Zanedbaná výrobna kebabu se nacházela v Dolní Suché, provozovatel měl problémy s hygienou už v minulosti

Státní veterinární správa zveřejnila místo kontroly výrobny kebabu, kterou uzavřela kvůli všudypřítomnému myšímu trusu a dalším závadám. O případu jsme vás informovali už během úterý. Jde o výrobnu v Dolní Suché u Chotyně, která zásobuje velké množství provozoven. Provozovateli hrozí navíc vysoká pokuta. Podle veterinární správy za porušení zákona o potravinách stejný subjekt již letos dostal pokutu v řádu stovek tisíců korun.

„Provozovateli zároveň byla nařízena neškodná likvidace 848 kilogramů rozpracované suroviny a provedení nápravných opatření zahrnujících stavební práce, deratizaci a sanitaci,“ shrnul mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček. Za porušení legislativy hrozí provozovateli ve správním řízení pokuta ve výši až 10 milionů korun.

Není to poprvé, co veterinární správa řešila podobný problém v Libereckém kraji. Inspektoři vyrazili v první polovině srpna do osmi občerstvení prodávajících kebab. Hned ve dvou případech odhalili maso, které obsahovalo nedovolené přidané látky.

„Ve dvou případech zjistili přítomnost mražených masných polotovarů, které obsahovaly nepovolené přídatné látky,“ říká mluvčí veterinární správy. Ani v tomto případě veterinární správa neuvádí, o jaké provozovny se jednalo.

Konkrétně šlo o 45 kilogramů kebabu a 180 kilogramů gyrosu původem z Německa. „Na základě těchto zjištění byly masné polotovary v souladu s veterinárním zákonem pozastavené z dalšího uvádění do oběhu a z rozhodnutí provozovatelů provozoven stravovacích služeb byly vrácené dodavatelům do země původu,“ dodal Vorlíček.

Foto SVS ČR

Štítky Liberecký kraj, Veterinární správa, kebab, myš, trus, myší trus, Chotyně, Dolní Suchá, Státní veterinární správa České republiky, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanedbaná výrobna kebabu se nacházela v Dolní Suché, provozovatel měl problémy s hygienou už v minulosti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.