Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Zákaz návštěv už platí pro celou libereckou nemocnici

Krajská nemocnice v Liberci zakázala s okamžitou platností kvůli chřipkové epidemii návštěvy na všech odděleních. V nemocnici dosud platil zákaz na vybraných odděleních.

Kvůli chřipce omezily návštěvy i další zařízení. V Libereckém kraji je chřipková epidemie největší v Česku. Od minulého týdne nemocnost v Libereckém kraji stoupla o 21,1 procenta a na 100 tisíc obyvatel připadá 2151 nemocných s akutními respiračními infekcemi.

O epidemii se hovoří, pohybuje-li se počet pacientů mezi 1600 až 1800 nemocnými na 100 tisíc lidí.

V liberecké nemocnici platil zákaz návštěv zatím na oddělení ARO, jednotkách intenzivní péče nebo porodnickém a dětském oddělení. „S okamžitou platností vyhlašujeme zákaz návštěv na všech odděleních v Krajské nemocnici Liberec, a.s. Opatření se týká provozů v Liberci i Turnově," uvedl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Od pátku jsou návštěvy nemocných zakázané také v nemocnicích v Semilech a Jilemnici. Zákaz návštěv platí také v některých domovech důchodců, například v Turnově na Semilsku či Českém Dubu na Liberecku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, chřipka, nemoc, zákaz návštěv, návštěva, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, Česko, Turnov, Liberec, Semily, Jilemnice, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz návštěv už platí pro celou libereckou nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.