Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zákaz návštěv vyhlásila i nemocnice v České Lípě

Zákaz návštěv platí ode dneška v nemocnici v České Lípě. Důvodem je chřipková epidemie, za poslední týden nemocnost na Českolipsku stoupla o 32 procent. V kraji platí zákaz návštěv i v nemocnicích v Liberci, Turnově, Semilech a Jilemnici. Zákaz návštěv platí také v některých domovech důchodců, například v Turnově či Českém Dubu.

Zákaz platí v jediné nemocnici na Českolipsku pro veškerá lůžková oddělení. "Uzavření se samozřejmě týká i veškerých JIP a oddělení ARO," dodala mluvčí nemocnice Kateřina Amrichová.

V minulém týdnu nemocnost v Libereckém kraji stoupla o 21,1 procenta a na 100 tisíc obyvatel připadá 2151 nemocných s akutními respiračními infekcemi. Na Českolipsku bylo 1907 případů na 100 tisíc obyvatel. O epidemii se hovoří, pohybuje-li se počet pacientů mezi 1600 až 1800 nemocnými na 100 tisíc lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, Česká Lípa, Nemocnice Česká Lípa, návštěva, nemocnice, Turnov, okres Česká Lípa, Liberec, Semily, Jilemnice, Český Dub, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz návštěv vyhlásila i nemocnice v České Lípě  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.