Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Epidemie stále trvá, nemocných opět přibylo

Nemocnost v Libereckém kraji za poslední týden stoupla o dalších šest procent. Na 100 tisíc obyvatel připadá 2105 lidí s akutním respiračním a chřipkovým onemocněním. V nemocnicích po celém kraji a v některých ústavech sociální péče platí zákaz návštěv.

„Počet nemocných v šestém kalendářním týdnu se v porovnání s předchozím týdnem v Libereckém kraji příliš nezměnil, zvýšil se však podíl chřipce podobných onemocnění," informovala mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Nemocnost v Libereckém kraji je už druhým týdnem nad epidemickým prahem. O epidemii se hovoří tehdy, kdy se počet pacientů pohybuje mezi 1600 až 1800 nemocnými na 100 tisíc lidí. Nejvyšší nemocnost v kraji je na Liberecku, kde na 100 tisíc obyvatel je 2241 nemocných, nejnižší je na Semilsku s 1903 případy.

Laboratorně potvrzených případů chřipky od začátku sezony je 75, za poslední týden přibylo 30 případů. „Tři osoby s laboratorně potvrzenou chřipkou byly v důsledku těžkého průběhu hospitalizovány v režimu intenzivní péče," dodala mluvčí krajské hygieny.

Nemocnost v Libereckém kraji je stále výrazně nad republikovým průměrem, který je 1758 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Za poslední týden stoupla nemocnost za celou zem o 2,6 procenta.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Liberecký kraj, nachlazení, Krajská hygienická stanice, Liberec, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie stále trvá, nemocných opět přibylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.