Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Nemocnice vychází vstříc zaměstnancům. Z bývalé ubytovny bude školka

Až 88 dětí pojme školka, kterou chystá od příštího školního roku otevřít liberecká nemocnice. Vzniká v budově bývalé nemocniční ubytovny v Klášterní ulici. Aktuálně probíhají stavební úpravy. Nemocnici nová školka vyjde na 35 milionů korun.

„Zápis do školky bude počátkem května, od začátku příštího školního roku pak začne normálně fungovat," uvedl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

O vzniku školky se v nemocnici začalo hovořit už téměř před deseti lety. „Bylo to hodně žádáno a hodně se o tom mluvilo," uvedla ředitelka pro ošetřovatelskou péči Marie Fryaufová.

Naplnit školku tak nejspíš nebude problém, pracovníci nemocnice mají 370 dětí od dvou do pěti let. „Jsme připraveni tu pohlídat i děti, jejichž rodiče budou mít dvanáctihodinovou směnu," dodal mluvčí.

Ve dvou čtyřpodlažních panelových domech bylo v minulosti dohromady 32 bytů. Školka bude v prvních dvou patrech obou budov, které se dispozičně zcela předělávají. Nové budou i rozvody elektřiny, topení, vody, přibude výtah. Nyní nevábně vypadající domy se změní i zvenčí. Dělníci budou opravovat střechu, vymění okna, fasádu zateplí a přilehlou zahradu vybaví herními prvky a pozemek oplotí.

Do budovy se přestěhuje také administrativa

Do vrchních dvou pater se v budoucnu nastěhuje část administrativy nemocnice. „Budeme bourat část areálu kvůli výstavbě centra urgentní medicíny a budeme bourat bývalé ředitelství," dodal Řičář. Na místě ředitelství by mělo být centrum pozitronové emisní tomografie. Takzvané PET centrum využívané při diagnostice nádorových onemocnění nemocnice zatím nemá a pacienti na specializované vyšetření musí jezdit 100 kilometrů do Prahy, Ústí nad Labem či Hradce Králové.

Mateřská školka KNL

  • Čtyři oddělení pro cca 88 dětí
  • Minimálně jedno oddělení s provozní dobou 12 hodin
  • Celková investice 35 milionů korun
  • Zahájení provozu v září 2019
  • Školka obsadí dvě podlaží, ve zbytku bude administrativa

Autoři | Foto | Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, školka, Liberec, KNL, Krajská nemocnice Liberec, Praha, ubytovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nemocnice vychází vstříc zaměstnancům. Z bývalé ubytovny bude školka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.