Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Péči o pacienty ve Frýdlantu převzala liberecká nemocnice

Péči o pacienty ve Frýdlantu převzala dnes Krajská nemocnice Liberec. Největší nemocnice v Libereckém kraji odkoupila od EUC nemocnici za 8,6 milionu korun, což odpovídá zůstatkové hodnotě vybavení. Areál samotný patří městu Frýdlant a nemocnice si ho pronajímá. Pro nemocné se dnes mnoho nezměnilo, nemocnice normálně funguje, žádné z oddělení nový provozovatel nezavřel.

Většina pacientů změnu vítá, mnozí se obávali, že nemocnice ve Frýdlantu skončí. „Je to dobře, museli bychom všichni jezdit do Liberce a bylo by tam pro nás asi málo místa," řekl Jaroslav Janáček, který dnes mířil na kontrolu na chirurgii. „Určitě mi to zjednoduší život, že nebudu muset jezdit do Liberce, přeci jen je to daleko a teď nemůžu jezdit autem," doplnil Jiří Kubát, který je po infarktu.

Péče pro 25 tisíc lidí

Nemocnice Frýdlant zajišťuje péči pro 25 tisíc obyvatel Frýdlantského výběžku. Firma EUC (dříve Euroclinicum) ji koupila v roce 2013. Od té doby ve Frýdlantu kvůli nedostatku lékařů postupně omezila péči. Už rok neposkytuje ani lékařskou pohotovost. Situaci ještě zkomplikovala otrava krve, která se v závěru loňského roku objevila u devíti operovaných pacientů. Příčiny dosud nejsou jasné, policie případ stále vyšetřuje. Liberecký kraj usiloval o odkoupení nemocnice tři roky.

Zachování péče

„Chceme nemocnici ve Frýdlantu zachránit a stabilizovat. Máme zájem o všechny dobré, poctivě a pilně pracující zaměstnance nemocnice. Dobří zdravotníci jsou to nejlepší, co nemocnice má," řekl generální ředitel liberecké nemocnice Richard Lukáš. Krajská nemocnice podle něj plánuje, že ve Frýdlantu zachová maximální možný rozsah medicíny a chce poskytovat lidem bezpečnou a kvalitní zdravotní péči. „Žádné oddělení se nezavírá, nikdo neztrácí svou práci, nebudeme ale nutit naše zaměstnance, aby šli pracovat do Frýdlantu, sami jich v Liberci nemáme dost. Nebudeme ohrožovat libereckou nemocnici ve snaze zachránit tu frýdlantskou," dodal Lukáš.

Autoři | Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky nemocnice, Liberec, Frýdlant, KNL, Krajská nemocnice Liberec, pacient, Liberecký kraj, Nemocnice Frýdlant, Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Péči o pacienty ve Frýdlantu převzala liberecká nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.