Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V kraji se objevilo od začátku roku 117 případů žloutenky. Jeden se týkal i školy v Liberci

Od počátku letošního roku eviduje Krajská hygienická stanice Libereckého kraje (KHS LK) celkem 117 případů žloutenky typu A. V posledním týdnu se objevil i jeden případ v jedné z libereckých škol.

Ze všech nemocných se celkem u 113 případů jednalo o osoby s bydlištěm v Libereckém kraji. „U zbylých devíti případů se onemocnění objevilo u osob s bydlištěm mimo náš kraj,“ sdělila mluvčí KHS Zuzana Balašová. Více než 80 případů má zároveň vazbu na město Turnov.

V posledním týdnu zaregistrovali odborníci dva nové případy, z nichž u jednoho se jednalo o aktivně vyhledaný případ související s probíhající epidemií a u druhého se zatím souvislost s epidemií nepotvrdila. Právě tento případ se objevil na jedné liberecké škole. „Na škole probíhají základní protiepidemická opatření,“ sdělil ředitel KHS Vladimír Valenta a doplnil, že na škole byly omezeny rizikové aktivity a o celé situaci byli informováni rodiče žáků.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky žloutenka, zdraví, nemoc, hepatitida, KHS, Krajská hygienická stanice, Liberec, Liberecký kraj, Vladimír Valenta, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji se objevilo od začátku roku 117 případů žloutenky. Jeden se týkal i školy v Liberci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.