Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Nemocnost už je na hranici epidemie. Jeden člověk na chřipku zemřel

Téměř o pětinu se za poslední týden zvýšil v Libereckém kraji počet nemocných, kterých je nyní 1685 na sto tisíc obyvatel. Nemocnost už tak je na hranici epidemie, která se pohybuje mezi 1600 až 1800 nemocných.

„Nejvyšší celková nemocnost je v okrese Semily, kde současně došlo k nejvyššímu nárůstu, čemuž nejvíce přispěla nemocnost ve věkové skupině 65+. Tato věková skupina je jedna z rizikových pro závažný průběh chřipky,“ řekla mluvčí krajské hygienické stanice Zuzana Balašová.

V tomto týdnu laboratoř potvrdila 27 případů chřipky, od začátku už jich je 66. „Ve třech případech laboratorně potvrzené chřipky byl průběh onemocnění závažný, v jednom z těchto případů došlo k úmrtí,“ dodala.

Podle ní by měli lidé dodržovat hygienické zásady. „Na základě zhodnocení výše uvedené epidemiologické situace doporučujeme zdravotnickým zařízením a zařízením sociálních služeb omezit návštěvy u pacientů nebo klientů, u kterých by mohlo dojít v případě infekce chřipkou k závažnému průběhu,“ říká Jana Prattingerová, ředitelka odboru protiepidemického.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky chřipka, nemoc, epidemie, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnost už je na hranici epidemie. Jeden člověk na chřipku zemřel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.