Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zákaz návštěv vyhlásily další nemocnice v Libereckém kraji

Zákaz návštěv po Liberci kvůli chřipkové epidemii vyhlásily další nemocnice v Libereckém kraji. Platí pro všechna oddělení nemocnic v Semilech a v Jilemnici na Semilsku. Nemocnice v České Lípě zatím vydala jen doporučení, vyplývá z informací z nemocnic. V Krajské nemocnici Liberec platí zákaz návštěv na některých odděleních v Liberci a Turnově.

Na 100 tisíc obyvatel je v Libereckém kraji 1683 případů nemocí dýchacích cest. Nemocnost stoupla v kraji za poslední týden o 18 procent. Nejhorší situace je na Semilsku. Nemocnost tam stoupla o 60 procent na 2104 případů na 100.000 obyvatel. „Z důvodů chřipkové epidemie a na doporučení Krajské hygienické stanice v Liberci je až do odvolání vyhlášen zákaz návštěv na všech odděleních nemocnice," uvedla na svém facebookovém profilu společnost MMN, která provozuje městské nemocnice v Semilech a Jilemnici.

Nemocnice v České Lípě zatím vydala jen doporučení, aby lidé omezili návštěvy pacientů, u kterých by onemocnění chřipkou mohlo vést k dalšímu zhoršení zdravotního stavu. „Týká se to zejména pacientů na intenzivních péčích, seniorů a malých dětí," uvedla nemocnice na svém webu.

Krajská nemocnice Liberec dočasný zákaz vyhlásila v pátek v Liberci pro jednotky intenzivní péče, ARO, porodnické oddělení, dětské oddělení, oddělení dětské psychiatrie, centrum následné péče a komplexní onkologické centru. „V Nemocnici Turnov pak na oddělení následné péče a ARO," sdělil mluvčí krajské nemocnice Václav Řičář. Vedení ostatních oddělení obou zdravotnických zařízení je podle něj oprávněno při preventivních protiepidemických opatřeních omezit návštěvy podle svého uvážení. Zákaz návštěv od pondělí začne platit i v městském domově důchodců Pohoda v Turnově.

Autoři | Foto KNL

Štítky nemocnice, chřipka, Liberecký kraj, espidemie, zákaz návštěv, návštěva, Liberec, Turnov, Krajská nemocnice Liberec, Česká Lípa, okres Semily, Semily, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz návštěv vyhlásily další nemocnice v Libereckém kraji  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.