Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Liberec našel pozemek pro záchranku. Její nové sídlo má být v zatáčkách v Kunratické ulici

Roky se řeší stěhování sídla záchranné služby v Liberci do vhodnějších prostor. Nyní se, zdá se, alespoň našel vhodný pozemek, kde by krajské operační středisko mohlo vzniknout. Jde o prostor v Kunratické ulici, těsně nad odbočkou s Jabloneckou ulicí. Liberec by pozemek přenechal kraji, který by sídlo odhadem za dvě stě milionů vybudoval.

„Doporučovali jsme několik pozemků, nakonec jsme se s krajem i ředitelem záchranné služby dohodli na lokalitě U Lomu u odbočky na Kunratickou. Máme tam pozemek velký asi 10 tisíc metrů čtverečních,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Podle něj pozemek splňuje požadavky na blízkost průtahu města i liberecké nemocnice. „Je to mimo nejvytíženější trasy, sanitky musí jezdit přes ucpané Šaldovo náměstí,“ dodal primátor.

Radní nyní schválili podepsání Memoranda o společném postupu města a kraje ve věci zajištění pozemku pro sídlo. Zároveň rada města pověřuje primátora jednáním o převodu uvolněného objektu záchranné služby v ulici Husova. „Následná směna majetku bude reflektovat veřejný zájem, tedy zajištění záchranné služby a přiměřenost hodnoty směnovaného majetku,“ uvedl Zámečník.

Město by poté rádo do svého majetku získalo současné sídlo záchranky, které by využilo pro potřeby magistrátu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ZZS LK, Liberec, záchranka, operační středisko, pozemek, zdravotnická záchranná služba, Jaroslav Zámečník, primátor, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec našel pozemek pro záchranku. Její nové sídlo má být v zatáčkách v Kunratické ulici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.