Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocných ubylo, v souvislosti s chřipkou v Libereckém kraji zemřelo pět lidí

V Libereckém kraji opět ubylo lidí s infekcí dýchacích cest a chřipkou. Za poslední týden nemocnost poklesla o 3,8 procenta na 1530 případů na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší je mezi dětmi do pěti let, informovala mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. V nemocnicích v kraji platí nadále zákaz návštěv, od začátku roku v souvislosti s chřipkou zemřelo v Libereckém kraji pět lidí.

Nemocnost v Libereckém kraji poklesla druhý týden po sobě a je pod hranicí epidemie. Za limitní považují hygienici 1600 až 1800 případů na 100 tisíc obyvatel. Nadále ale nemocnost v kraji převyšuje republikový průměr, v ČR je na 100 tisíc obyvatel 1226 nemocných. Za poslední týden jde v republikovém měřítku o pokles o 7,3 procenta.

V tomto týdnu bylo v kraji laboratorně potvrzeno dalších 28 případů chřipky a od září 2019, kdy začala chřipková sezona, jich tak je už 197. V drtivé většině šlo o vir typu A. Hospitalizace byla nutná u 135 nemocných a v sedmi případech byl průběh onemocnění závažný.

Chřipka nejvíce ohrožuje astmatiky, osoby s onemocněním srdce, plic, ledvin, jater či HIV/AIDS a také těhotné ženy a seniory. Tito lidé se řadí mezi často hospitalizované, proto hygienici nadále doporučují nemocnicím v kraji zákaz návštěv. „Stále platí, že k předcházení onemocnění nejen chřipkou doporučujeme dodržovat obecné zásady osobní hygieny, zejména časté mytí rukou," dodala Balašová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Liberecký kraj, epidemie, Krajská hygienická stanice, Liberec, nemoc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných ubylo, v souvislosti s chřipkou v Libereckém kraji zemřelo pět lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.