Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V karanténě je v kraji osm lidí, devatenáct testovaných vzorků bylo negativních

V Libereckém kraji je v domácí karanténě nařízené hygieniky kvůli novému typu koronaviru osm lidí. Zdravotníci vyšetřili 19 osob, jejichž výsledek testu na onemocnění COVID-19 byl negativní, řekla mluvčí krajské hygienické stanice Zuzana Balašová.

Vzorky pro potvrzení nákazy novým typem koronaviru odebírají zdravotníci doma u lidí, které k testu určí hygienická stanice. „Během dnešního dne jsme vyjížděli pro odběr vzorků dvakrát," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Na výsledky odebraných vzorků se čeká.

Ve všech čtyřech okresech Libereckého kraje dětem začaly jarní prázdniny. „Měli jsme několik dotazů na cesty do Itálie a už před (pátečním) nařízením ministerstva zdravotnictví o povinné karanténě po návratu z této země. Lidem jsme doporučovali návštěvu odložit," uvedla Balašová.

Hygienici zodpovídají také dotazy lidí, kteří se dnes vrací ze služební cesty nebo dovolené v Itálii. „Je to ale zatím velmi malé množství osob," řekla Balašová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, koronavirus, Liberecký kraj, karanténa, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Itálie, jarní prázdniny, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V karanténě je v kraji osm lidí, devatenáct testovaných vzorků bylo negativních  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.