Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Za zdraví si odpovídá každý sám, v libereckém Healthy Life umí pomoci

PR článek

Richard Jisl a Jiří Tužil se setkali v rolích fyzioterapeuta a klienta. Vzešla z toho oboustranně prospěšná spolupráce a liberecká společnost Healthy Life, která poskytuje fyzioterapii, masáže a mnoho dalšího. Klienti jsou pracovně vytížení jedinci a zaměstnanci různých firem, kteří docházejí na rehabilitace a učí se zde lépe žít.

Fyzioterapeut s minulostí vrcholového sportovce je pro milovníky pohybu pravým požehnáním. Místo omezování se jim snaží nabídnout co nejrychlejší návrat do formy, případně náhradní aktivitu. Richard Jisl (52), severočeský fyzioterapeut, metodik sportu a specialista na různé oblasti orientální medicíny dokáže zvednout z gauče i řadu peciválů a pomáhá jim změnit životní styl.

Sám má za sebou vrcholovou sportovní dráhu, byl vrcholovým běžcem na lyžích, českým reprezentantem v koloběhu, v roce 2012 se dokonce stal mistrem světa ve footbikingu. Mezi jeho klienty patří i někteří olympionici, ale se stejným zájmem přistupuje k lidem, kteří si způsobili úraz, nebo je dohnal špatný životní styl.

Od vlastního těla k rehabilitaci

„Od dětství mě to díky knížkám v knihovně rodičů táhlo k józe a meditaci. Vliv na mě měla i sportovní lékařka, která se zajímala o alternativní metody léčby,“ vysvětluje Richard svůj zájem o čchi-kung a další asijská cvičení a techniky. Obdivuje čínskou a japonskou filozofii založenou na zodpovědnosti k vlastnímu zdraví a snaží se klienty přesvědčit o tom, že základem je prevence a péče o sebe sama, v nichž lze najít zalíbení a radost.

Ve své práci využívá mimo jiné shiatsu, akupunkturu a tejpování. Díky GDV snímání přístrojem Bio-well si během chvíle může udělat představu o slabinách klientova organismu. K jejich zlepšení pak doporučuje zejména cvičení čchi-kung, taichi nebo zdravý běh Kidokai running.

Když tě to baví, není co řešit

Podnikatelské začátky Richarda Jisla přitom nebyly vůbec jednoduché. Začínal s tejpováním a masážemi shiatsu v době, kdy je v Česku téměř nikdo neznal. „Občas se nám dokonce ozývali zájemci o koupi psa shih-tzu,“ usmívá se fyzioterapeut. Velmi náročná byla finanční stránka, s výpomocí rodičů či výdělků z brigád se však Richardu Jislovi podařilo založit Centrum aktivního odpočinku Kidokai v Jablonci. „Cvičili jsme zde taichi, čchi-kung, tančily se břišní tance a vařila makrobiotická jídla,“ vzpomíná Richard Jisl. 

V té době se konečně začalo v podnikání trochu dařit, což ale zahrnovalo také spoustu komplikací a papírování. Richard Jisl začal učit další maséry a realizoval i grantový program, který však nakonec nedopadl příliš pozitivně. „Abych si vyčistil hlavu od stresu, šel jsem si zahrát fotbal a přetrhl jsem si zkřížený vaz v koleni,“ popisuje Richard Jisl ironii osudu, kterou se mu však podařilo vyřešit bez operace, pravidelnou rehabilitací a cvičením, díky čemuž se nakonec ve svých 42 letech stal mistrem světa ve footbikingu. Firmu se však nedařilo postavit na nohy, neměla vyhovující prostory a Richard Jisl musel stále hledat alternativní způsoby obživy.

Osudové setkání

„Pak jsem potkal Jirku Tužila, poněkud zdevastovaného úspěšného podnikatele,“ pokračuje Richard Jisl. „Měl úplně jiné životní zkušenosti a o co lepší byl jeho podnikatelský stav, o to horší byl ten zdravotní. Tak jsme to nějak vybarterovali, já mu pomohl se zdravím, on mi dal spoustu cenných rad, jak do podnikání vnést řád, disciplínu a plánování.“

V roce 2012 zrušili firmu Kidokai a založili společnost s ručením omezením Healthy Life. Jiří Tužil tu v roli obchodního ředitele profituje z lineárního myšlení vytrénovaného v automobilovém průmyslu, umí nastolit jasné role a rozhodování. Richard Jisl je odborným ředitelem a zároveň se osobně věnuje klientům v Liberci i každou středu v Praze. Společnost má čtyři stálé spolupracovníky a několik externistů.

Healthy Life sídlí v nákupní galerii business centra Plaza Liberec. Dvě poschodí budovy obývají společně s firmou TP Consulting Jiřího Tužila a Stanislava Petříčka, při konzultacích i rehabilitacích firemních zaměstnanců tak k sobě mají blízko. S Jiřím Tužilem a Stanislavem Petříčkem je navíc spojuje i zájem o zdravý životní styl – Stanislav spolu se svojí ženou provozují síť bister bistRAWveg, které je jedním z průkopníků syrové stravy v Čechách. 

Hlavním současným úkolem společnosti Healthy-Life s.r.o. je pomáhat zejména velkým firmám, ochotným investovat do prevence, zdraví a pohody svých zaměstnanců.

Trpělivost a selský rozum

V Healthy Life klientům poskytují fyzioterapii, masáže shiatsu a výuku speciálního léčebného cvičení čchi-kung Pangushengong nebo Kidokai Running. Kromě sportovců do centra docházejí zejména extrémně pracovně vytížení lidé, kteří tu mohou nejen pracovat na odstraňování obtíží, ale také si osvojit řadu postupů, jak jim předcházet. Zdraví se podle Richarda Jisla skládá z vytrvalosti, trpělivosti, disciplíny, zodpovědnosti, pokory a zdravého selského rozumu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky oc plaza, Healthy Life, fyzioterapie, zdraví, masáž, Česko, Liberec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za zdraví si odpovídá každý sám, v libereckém Healthy Life umí pomoci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.