Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Liberec omezil provoz školek, navštěvovat je mohou jen děti rodiče zdravotníků nebo hasičů

Liberec od úterý uzavřel v souvislosti s šířením nemoci COVID-19 mateřské školy. Docházet do nich mohou jen děti rodiče vybraných profesí. Mezi ně patří policisté, hasiči, zdravotníci, vojáci či pracovníci sociálních a zdravotních služeb. Okruh profesí se může ještě rozšířit, řekl náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Zájem o mateřské školy ve stotisícovém městě byl v pondělí minimální, i když drtivá většina z nich byla otevřená. Do 30 městských školek přišlo ráno 245 z 2847 dětí. To ale podle náměstka není hlavní důvod pro jejich uzavření. „Cílem je snížit riziko šíření infekce," uvedl Langr. Zároveň je podle něj nutné zajistit péči o děti pracovníků profesí, jejichž fungování je nezbytné. V úterý půjdou do své mateřské školy. Podle zájmu pak podle náměstka budou rozhodovat o spojení dětí z více školek do jedné. V jedné třídě bude maximálně 15 dětí.

Od středy nabídne Liberec péči také o děti rodičů vybraných profesí, které už chodí do základních škol a kterým není víc než deset let. Základnou pro ně bude ZŠ Ještědská. Podmínkou pro jejich přijetí je, že první den je přivedou jejich rodiče.

V celé zemi byl koronavirus k úternímu ránu prokázán u 383 lidí, v Libereckém kraji jsou tři nakažení a všichni jsou z Jablonecka. Vláda ode dneška výrazně omezila kvůli ochraně zdraví a zpomalení šíření nového typu koronaviru volný pohyb lidí po republice.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky školy, zdraví, mateřské školy, školky, koronavirus, Liberec, COVID-19, mateřská škola, Ivan Langr, Starostové pro Liberecký kraj, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec omezil provoz školek, navštěvovat je mohou jen děti rodiče zdravotníků nebo hasičů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.