Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nákaza u seniorů v domově důchodců v Českém Dubu se nepotvrdila. V kraji je 18 nakažených

V Libereckém kraji je už 18 potvrzených případů onemocnění COVID-19. Kvůli jednomu z posledních nemocných museli zdravotníci preventivně otestovat všechny seniory a zaměstnance krajského Domova důchodců v Českém Dubu na Liberecku, kde se nakazil jeden ze zaměstnanců. Všechny testy ale byly negativní.

„Muž je hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče oddělení ARO Krajské nemocnice v Liberci. Provedeme trasování kontaktů a další testování a další protiepidemická opatření v potenciálním ohnisku nákazy," uvedl ředitel krajské hygienické stanice Vladimír Valenta.

Po plošném testování nakonec přišly dobré zprávy, žádný z testů nebyl pozitivní, nákaza se tak v domově nerozšířila. „Otestováno bylo sto procent obyvatel domova a naprostá většina všech zaměstnanců," řekl hejtman Martin Půta.

V Libereckém kraji je aktuálně nejvíc nemocných na Liberecku, kde vyšly testy pozitivně osmi lidem. Šest potvrzených případů je na Jablonecku, tři na Semilsku a jediný na Českolipsku. V Česku je na tom Liberecký kraj s 18 pacienty nejlépe. Celkem bylo zatím v zemi potvrzeno 1394 nemocných s novým koronavirem, nejvíc v Praze.

Podle informací z krajské hygienické stanice bylo zatím na nový typ koronaviru v Libereckém kraji testováno 464 lidí, v karanténě je na základě rozhodnutí hygieniků deset lidí a u dalších zhruba 4000 karanténu uložili lékaři.

V Libereckém kraji zatím funguje jedno odběrové místo v Krajské nemocnici Liberec a odběry zajišťují také dvě sanitky. Už ve středu by měla další tři odběrová místa vzniknou u páteřních nemocnic v Jablonci, České Lípě a Jilemnici. „Pracovat by měly začít ve čtvrtek," řekl hejtman. Odběry se podle něj budou nadále dělat jen lidem, u nichž to doporučí hygienici nebo lékaři.

Autoři

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, Český Dub, domov důchodců, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Krajská nemocnice Liberec, Vladimír Valenta, Martin Půta, Česko, Praha, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákaza u seniorů v domově důchodců v Českém Dubu se nepotvrdila. V kraji je 18 nakažených  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.