Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Počet nakažených koronavirem v kraji stoupl o dvacet lidí. Nemocnice neměla čím testovat

Dalších dvacet pozitivně testovaných eviduje Liberecký kraj. Celkem je tak už v kraji 88 nakažených. Nejhůře je na tom Liberecko, kde je pětačtyřicet nemocných. Špatná zpráva přišla z liberecké nemocnice, která dočasně přerušila testování z důvodu nedostatku testovacích sad. Později se jí podařilo získat alespoň nejnutnější zásobu a testování mohlo pokračovat.

„Kvůli nedostatku odběrových sad pro testování na Covid19 jsme bohužel dočasně museli pozastavit testování. Snažíme se ze všech sil, abychom odběrový materiál sehnali," oznámila liberecká nemocnice. Testování bylo obnoveno zhruba po dvou hodinách, kdy se nemocnici podařilo sehnat nejnutnější zásobu testů. Už zítra by ale měla získat další zádsoby.

Od neděle přibylo dvacet pozitivně testovaných. Okres Liberec má 45 nemocných (+6 osob), okres Jablonec nad Nisou 28 (+2), okres Česká Lípa 4 (+1) a okres Semily 11 (+1) osob. Stav ke dni 30. 3. 2020, 12:00.

V České republice je celkem 2 859 osob s prokázanou nákazou, 11 vyléčených osob a 17 obětí. Celkem provedeno 43 498 testů. Údaje z 30. 3. 10:30.

Liberecký kraj také v neděli sociálním ústavům rozdělí 30 tisíc nanofiltrů do plátěných roušek, které nechal vyrobit. Úroveň je jich ochrany se pohybuje od 80 do 90 procent a je srovnatelná s "dvojkovými" respirátory. Do kraje v noci dorazilo také 140 tisíc jednorázových rukavic a 8000 respirátorů typu FFP2 od státu.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Nanofiltry, koronavirus, nemoc, covid19, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Jan Hamáček, Ruzyně, Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených koronavirem v kraji stoupl o dvacet lidí. Nemocnice neměla čím testovat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.