Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na boj proti koronaviru vyhlásil Liberecký kraj veřejnou sbírku

Veřejnou sbírku vyhlásil dnes Liberecký kraj na boj proti novému koronaviru. Peníze chce použít na nákup dezinfekce, ochranných pomůcek a dalšího potřebného materiálu. Veřejnost může přispět na transparentní účet "Veřejná sbírka Liberecký kraj sobě! COVID-19" s číslem 1277277277/0100.

„Chtěl bych poprosit všechny občany, ať už o symbolický příspěvek nebo vyšší finanční dar. Pomůže to v této nelehké situaci nám všem. Účet je samozřejmě transparentní a lidé budou mít přehled o celkové vybrané částce i o tom, jak byly peníze použity," řekl hejtman Martin Půta. Je to podle něj možnost pro lidi, kteří nemohou pomáhat ve svém okolí, a chtějí nějak přispět, aby se zapojili.

Krajští zastupitelé kvůli očekávaným nákladům v souvislosti s novým koronavirem už 17. března posílili krizový fond kraje a přidali do něj dalších 20 milionů. Tuto částku už kraj téměř vyčerpal. K dispozici má ještě 15 milionů. V rezervě si kraj ponechal i 250 milionů korun z loňského hospodaření, očekává totiž nejen další náklady v souvislosti s nákazou, ale také propad příjmů, zejména těch daňových.

Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci je v Libereckém kraji aktuálně 99 pacientů, u nichž testy potvrdily COVID-19. Nejvíc nakažených je na Liberecku - 49, nejlépe je na tom se čtyřmi potvrzenými případy Českolipsko. Nákaza se v minulých dnech objevila ve dvou domovech pro seniory v České Dubu a v Liberci, v domově U Spasitele ve Frýdlantu testy nákazu nepotvrdily.

Autoři | Foto vfn.cz

Štítky koronavirus, sbírka, Liberecký kraj, COVID-19, veřejná sbírka, Martin Půta, Liberec, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jura Andrijčuk

Spousta lidí přišlo o práci,stát nehodlá investovat ani pomoc lidem.poslancy nechají 100% plat a pak vyhlasej dobročinnou zbirku-stydte se,že vám není hamba

Středa, 1. dubna 2020, 23:46Odpovědět

Na boj proti koronaviru vyhlásil Liberecký kraj veřejnou sbírku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.