Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Počet nakažených překročil stovku, v liberecké nemocnici leží šest pacientů

Už 108 lidí mělo v Libereckém kraji pozitivní test na koronavirovou infekci. Většina nemocných je v domácím ošetřování, v liberecké nemocnici momentálně leží šest pacientů s nemocí Covid-19.

Jeden leží na ARO a pět na infekčním oddělení. Nemocnice dnes jednoho pacienta propustila do domácího ošetření, naopak ale přijala další dva nemocné.

Celkově zatím hygienici v Libereckém kraji testovali 1328 lidí, karanténu nařídili u 40. Další stovky lidí jsou v karanténě nařízené praktickými lékaři. Nejvíce nemocných v kraji je na Liberecku, zhruba polovina všech případů. V Libereckém kraji pracují tři odběrová místa pro pacienty s podezřením na koronavirus v nemocnicích v Liberci, České Lípě a Jilemnici. Podle náměstka hejtmana pro zdravotnictví Přemysla Sobotky by další mělo začít fungovat v Jablonci. Odběry zajišťují také dva mobilní týmy.

Ke spuštění se připravuje také druhá laboratoř k provádění testů, zatím je jen v nemocnici v Liberci. Hejtman Martin Půta uvedl, že laboratoř v liberecké nemocnici je na hranici své kapacity. Za den zpracuje až 260 vzorků. „Právě proto se připravuje laboratoř v českolipské nemocnici s poliklinikou. Od začátku příštího týdne by tam měla být také nějaká kapacita na provádění testů," řekl. Cílem je počet testů navýšit. „Ne k zajištění plošného testování obyvatel, ale k zajištění testování těch, kteří to potřebují, to znamená kontaktů (nemocných)," dodal Půta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid19, pacient, Krajská nemocnice Liberec, nemocnice, laboratoř, Martin Půta, Liberec, Přemysl Sobotka, Česká Lípa, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených překročil stovku, v liberecké nemocnici leží šest pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.