Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký kraj má první dva uzdravené z koronaviru

Z nákazy koronavirem se v Libereckém kraji uzdravili první dva lidé. Potvrzených případů nemoci COVID-19 dnes v kraji stoupl na 113, uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Od úterního večera přibylo osm případů.

V krajské nemocnici v Liberci leží osm pacientů. „Šest na infekčním oddělení, dva na ARO," uvedl mluvčí nemocnice Václav Řičář. V celé zemi bylo dnes k 17:25 podle údajů ministerstva zdravotnictví 3508 nemocných. V souvislosti s tímto onemocněním v ČR zemřelo 39 lidí a 61 se uzdravilo. V Libereckém kraji nezemřel na tuto nemoc nikdo.

V kraji je 48 nemocných na Liberecku, 43 na Jablonecku, 18 na Semilsku a čtyři na Českolipsku. Na 100 tisíc obyvatel je v kraji 25 nemocných, v průměru za celou zem je to 33 lidí. Celkově zatím hygienici v kraji testovali 1514 lidí, karanténu nařídili 54. Další stovky lidí jsou v karanténě nařízené praktickými lékaři.

Hygienici v Libereckém kraji očekávají na základě prognóz do konce dubna 500 až 1000 potvrzených případu onemocnění COVID-19. Zda se prognózy naplní, ale podle krajského hygienika Vladimíra Valenty závisí na tom, jak se všichni budou v příštích dnech a týdnech chovat. Dominantní příčinou šíření nemoci jsou podle něj návštěvy mezi příbuznými. To je stejně jako sdružování mládeže venku podle něj třeba minimalizovat. Nákaza se pak podle Valenty přenáší také do firem, kde nakažení lidé pracují.

Autoři

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid19, COVID-19, nemoc, Krajská hygienická stanice, Liberec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská nemocnice Liberec, Vladimír Valenta, Česko, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj má první dva uzdravené z koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.